Skånes turism-VD gratulerar Ystad - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Skånes turism-VD gratulerar Ystad

Skånes turism-VD gratulerar Ystad

Idag belönades Ystad kommuns filmsatsningar med Stora Turismpriset. Priset delades ut på den Stora Turistgalan i Stockholm.

22 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Pia Jönsson- Rajgård, VD för Tourism in Skåne gratulerar Ystad:
– Det är väldigt roligt att Ystad vunnit Stora Turismpriset 2009. De konsekventa och långsiktiga filmsatsningarna har stärkt Ystads varumärke som film- och turiststad, vilket också hela Skåne har glädje av. Ystads sätt att engagera kommunens invånare imponerar, alla ystadbor har välkomnat filmsatsningarna och gjort oss alla i hela Skåne stolta över att Ystad blivit en stad med internationellt rykte.

Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med, Tillväxtverket som huvudman, och i samarbete med RTS. Prissumman är 100 000 kr. Finalister i tävlingen utöver Ystad kommun, var Göteborgs filmfestival, Orsa Grönklitt, Vildmark i Värmland, Strömma Turism & Sjöfart och Hotell Borgafjäll.

Uttagningen av finalisterna har skett via sex regionfinaler i konkurrens med 131 nominerade bidrag från hela Sverige.

Juryns fullständiga motivering lyder:
”Ystad kommun tilldelas i år Stora turismpriset för sin framgångsrika och målmedvetna satsning på att utveckla området filmturism. Ystad kommun har lyckats förena föredömliga insatser i nytänkande, såväl vad gäller internationalisering som kvalitet. Dessutom har den starka lokala förankringen och det sätt på vilket man arbetat för att skapa ett långsiktigt, framgångsrikt och lönsamt företagande, inneburit att en bred satsning kunnat ske inom området filmturism.

Förutom att Ystad kommun har visat vägen för att nya, djärva projekt genom långvarigt, framgångsrikt arbete kan leda till hållbarhet i turistföretagande, tjänar kommunen också som föredöme vad gäller det målgruppsinriktade sätt som de arbetat med marknadskommunikation. Detta har på bästa sätt bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Den samverkan mellan privat och offentlig verksamhet som Ystad kommun förmått åstadkomma, är av största betydelse för kunskapsfrämjande inom turistnäringen. Kommunen har bidragit till betydande och bestående insatser av hög kvalitet för turismen”.

Stora Turismpriset syftar till att belöna vinnarens verksamhet inom svensk turistnäring, att sprida kunskap och lära av det goda exemplet. Prissumman på 100 000 kr används därför för att anordna och dokumentera ett öppet seminarium utifrån vinnarens verksamhet.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.