Skånska Matupplevelser satsar stort - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Skånska Matupplevelser satsar stort

Skånska Matupplevelser satsar stort

Nätverket Skånska Matupplevelser bildades 2002 och består idag av 25 krogar som samarbetar för att låta dig som gäst få uppleva det bästa som Skåne har att erbjuda i matväg.

19 oktober 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Inför den stora matmässan ”Älska Mat”, som äger rum 22-24 oktober på Slagthuset i Malmö, har Skånska Matupplevelser bestämt sig för att satsa stort. Under hela helgen är det Skånska Matupplevelser som står för lunch, mat, och kaffeservering i mässans restaurang. Tillsammans har man utsett Jakob Lells som till vardags basar över grytorna på Skanörs Gästgifvaregård att sätta samman en spännande meny. Detta resulterade i att under mässan erbjuds nu en ny måltidsupplevelse/nytt koncept/ som man kallar ”Skånsk Grisfest 2010”. Det blir smakupplevelser utöver det vanliga. En stor buffé dukas upp där man tar tillvara på höstens härliga utbud av frukter, rotfrukter och kombinerar detta med väl genomtänkta rätter baserade på gris uppfödd i Skåne.

På scenen presenterar Skånska Matupplevelser ekologisk matlagning med Robert ”Bobbo” Nilsson vinnare av Årets kock 1998 och Martin Hansen som tagit sig till final i samma tävling vid två tillfällen. Martin och Bobbo pratar om hur man bäst tar tillvara på ekologiska råvaror, och tillagar maträtter på scenen som publiken får ta del av.

Jakob Lells, finalist i Årets Kock 2006 och 2007 framträder också på scenen där han lär oss hantera svamp hemma i vårt eget kök på bästa sätt. Jakob tillagar svampsoppa med tillbehör och har lovat att dela med sig av sina egna "svamperfarenheter" från restaurangköket.

Rolf-Axel Nordström berättar om ekologisk grisuppfödning. Ängavallens gård med sin ekologiska uppfödning av bl a grisar har genom åren tilldelats ett flertal utmärkelser, allt från ”Årets ekokrog” i White guide till priset ”Årets medvetna krog” tilldelad på Restauranggalan 2009. I samband med mässan har Rolf-Axel lovat att på scenen dela med sig av sina mångåriga kunskaper om uppfödning av hälso-grisar.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.