Skogshem & Wijk utökar sin kapacitet - | Konferensvärlden
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Mötesnytt > Skogshem & Wijk utökar sin kapacitet

Skogshem & Wijk utökar sin kapacitet

Mötestrender Skogshem & Wijk är inte bara en konferensanläggning på Lidingö med anor från 50-talet, Skogshem & Wijk är en färgglad, fantasifull och händelserik mötesplats i ständig utveckling för att möta konferensbranschens och privatmarknadens behov.

24 september 2019,

Sedan driften och ägandet togs över 2014 av familjen Nagel har mycket hänt och fortsätter hända hela tiden, en av deras styrkor är att behålla det som var syftet och ursprunget med byggnaderna som ritades på 50-talet av arkitekten Anders Tengbom, men samtidigt hänga med i utvecklingen inom mötesindustrin och gästers behov i allt från mat, teknik, möteslokaler och hotellrum.

Det sistnämnda har lett till att Skogshem & Wijk har byggt 28 nya dubbelrum, alla rummen finns i en egen del av byggnaden, vilket gör det möjligt att möta konferens- men även privatmarknaden och framtiden, med gästers olika behov och önskemål.

- Vi har sett en ökad förfrågan på dubbelrum under de år jag drivit Skogshem & Wijk, på de flesta större anläggningar är dubbelrummen fördelade på olika våningar, dvs de ligger inte i angränsning till varandra, vilket gör det mindre attraktivt för tex privatpersoner och slutna sällskap men även de företag som önskar avskildhet, berättar Thomas Nagel VD på Skogshem & Wijk.

I och med byggnationen av dessa rum i en och samma byggnad, med eget mötesrum för 30 personer samt andra faciliteter i samma byggnad, kan Skogshem & Wijk nu möta upp både privat- och företagsmarknaden med önskan om att bo och konferera enskilt, som annars hade blivit utspridda på 11 000 kvadratmeter.

- Bara möjligheten att hyra hela den byggnaden exklusivt öppnar en hel del nya dörrar, säger Thomas. Rummen stod klara i början av augusti, störst efterfrågan är det på rummet med egen bastu, men även de två rummen med egen mötesdel för upp till 6 personer är populära.

Skogshem & Wijk ligger ute på det vackra Elfvikslandet på Lidingö vid Kyrkvikens strandkant. Hit kan du ta dig med både buss, bil eller båt, via Norra länken når du hit från Stockholms innerstad på endast 17 minuter samt att det finns två stora bryggor för att angöra med båt. Skogshem & Wijk är en fullsortimentsanläggning som gjord för både stora och små event och konferenser, utbildningar, bolagstämmor och ledningsgruppsmöten men även bröllop, födelsedagsfest och andra privata tillställningar, en plats för människor att mötas helt enkelt.

Det var visionen när arkitekten Anders Tengbom utformade Skogshem & Wijk i slutet av 50-talet. Här finns närmare 50 konferensrum för 2–550 personer, lounger, sällskapsrum, gym och pool, 222 rum och 290 bäddar. Allt inramat av ett vidsträckt naturområde.

Läs mer om Skogshem & Wijk på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.