Smådalarö Gård får Svanenmärkning - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Smådalarö Gård får Svanenmärkning

Smådalarö Gård får Svanenmärkning

Smådalarö Gård har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats.

7 april 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– För oss är det otroligt viktigt att arbeta med miljöfrågor då våra gäster ställer allt högre krav på oss. Svanenmärkningen är ett kvitto på att hotellet och restaurangen har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar. Som medlemmar i Svenska Möten har vi dessutom förbundit oss att vara Svanencertifierade innan 1 juli 2010, säger Micael Eriksson, vd för Sjönära Möten.

– Smådalarö Gård jobbar till exempel aktivt med att minska sin klimatpåverkan, då de måste klara krav på mycket låg energianvändning vid driften, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef för tjänster på Svanen.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (tex vid städ och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (t ex miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) samt att man sorterar allt avfall.

Detta kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan och Smådalarö Gård har länge arbetat med miljöfrågorna. Till exempel så installerades sjövärme innan arbetet med Svanencertifieringen började. Fler exempel på praktiska åtgärder som Smådalarö Gård har genomfört inför Svanenmärkningen är att man tagit bort alla engångsartiklar, man jobbar endast med miljöcertifierade leverantörer och dessutom har man bytt ut all utomhusbelysning på hotellet till lågenergilampor. Sedan en längre tid har man även slutat köpa in vatten på flaska. Istället tappar man och kolsyrar eget vatten på plats på hotellet. Man har också utökat avfallshanteringen med fler fraktioner och satsat på kompostering.

Smådalarö Gård ingår i gruppen Sjönära Möten tillsammans med hotellen Krusenberg Herrgård och FågelbroHus. FågelbroHus fick sin Svanenmärkning under hösten 2009 och Krusenberg Herrgård väntar i dagarna på sin certifiering.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.