Smygöppning av Urban Escapes nästa takområde - | Konferensvärlden
Visionsbild inför sommaren 2018.
Mötesnytt > Smygöppning av Urban Escapes nästa takområde

Smygöppning av Urban Escapes nästa takområde

Event Nu smygöppnar nästa del av Urban Escapes taklandskap högt ovanför Brunkebergstorg i Stockholm city. Med en ny bro kan stockholmare och besökare röra sig över taken. Detta är bara en försmak på vad som komma skall. Det nya takområdet står klart 2018 men redan nu lanseras en pop-up-version i regi av hotellen At Six och Hobo som går under namnet "Tjugodagar" och består av 20 varierande och inspirerande events under sju helger.

22 augusti 2017,

– För att ge försmak på visionen för 2018 öppnar vi nu tillsammans med At Six och Hobo upp en pop-up-version av Urban Escape-kvarterets nya takmiljö. För oss är det här en fantastisk möjlighet att stärka kvarteret och Stockholm city med en inspirerande och inbjudande takmiljö, säger Henriette Johansson, AMF Fastigheter.

Med Tjugodagar skapas under totalt 20 dagar en takmiljö i pop-up-format mitt i city. Med 360-grader panoramautsikt kommer tjugo varierande events äga rum. Petter Stordalens hotellsatsning vid Brunkebergstorg med hotellen At Six och Hobo driver det nya takområdet, som utformats i nära samarbete med AMF Fastigheter som en del av Urban Escape-kvarteret.

– Hotellens olika men till varandra kompletterande koncept kretsar kring sociala och stimulerande utbyten. Det är en unik möjlighet att få inviga det nya takområdet som en pop-up bland Stockholm citys takåsar. Vi ska samla så mycket input som det bara går under de kommande sju helgerna och kommer med oväntade kombinationer och aktörer höja Stockholms puls, säger Henrik Jacobsen, talesperson för Tjugodagar.

Som en del av Urban Escape-kvarteret och i regi av hotellen At Six och Hobo öppnas nu en helt nya restaurang-, bar- och kulturupplevelse tillsammans med en milsvid utsikt. Med allt från livespelningar till internationella DJ-bokningar, matupplevelser från hela världen och utomhusbio med Mälarens inlopp och takåsar som bakgrund får Stockholm en försmak på 2018. 

Fakta om Tjugodagar

 • Öppet sju helger mellan 18 augusti och 30 september, torsdag till lördag, totalt i tjugo dagar.
 • Tjugodagar erbjuder internationella DJ-spelningar, utomhusbio och en restaurangdel
 • Pop-up på taket som drivs av At Six och Hobo.
 • At Six och Hobo öppnade 23 mars 2017 på Brunkebergstorg i centrala Stockholm
 • Våren 2018 öppnar takparken upp igen och då i en permanent version
 • För events och kalendarium se facebook.com/tjugodagar

Fakta om Urban Escape Stockholm

 • Mitt i centrala Stockholm ligger fem unika fastigheter som tillsammans skapar Stockholms mest spännande och kontrastrika kvarter – Urban Escape.
 • Totalt omvandlas 130 000 kvm i det är största stadsutvecklingsprojektet i city sedan 1970-talet. Urban Escape ska förvandla city till en öppen, attraktiv och levande destination för företag, besökare, boende och stockholmare.
 • Urban Escape växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Här skapas kontorsplatser, hotell och bostäder tillsammans med handel, mötesplatser och restauranger.
 • Vid det ombyggda Brunkebergstorg finns lyxhotellet At Six och upplevelsehotellet Hobo samt restaurangen Tak. Dessa är utvecklade tillsammans med Nordic Choice Hotels och Petter A Stordalen.
 • AMF Fastigheter gör även, den för Stockholm, helt unika satsningen att aktivera och tillgängliggöra kvarterets tak. Urban Escape utvecklar en unik takmiljö för Stockholm och Sverige med ett ca 2 500 kvm stort taklandskap. Två tak kopplas samman en broa och bjuder på en 360 graders utsikt över Stockholm.
 • AMF Fastigheter utökar med Urban Escape kvarteret fastighetsarean från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m².
 • Urban Escape omfattar 62 000 m² för moderna och flexibla kontor, 29 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.
 • Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2019. 

Läs mer om anläggningarna på Konferensguiden.se och boka din konferens här: At Six och Hobo. Vi erbjuder kostndsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.