Spisa i Kreugers matsal - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Spisa i Kreugers matsal

Spisa i Kreugers matsal

I dagarna öppnade Ivars Matsal i anrika Tändstickspalatset. Sedan ett år bedriver Lundqvist & Lindqvist framgångsrikt konferensverksamhet i det magnifika palatset på Västra Trädgårdsgatan 15 i Stockholm, en gång i tiden huvudkontor och navet i Ivar Kreugers imperium.

11 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Mytomspunnet palats får magisk matsal
- Tändstickspalatset är egentligen ett funkishus, avslöjar arkitekt Svante Tengbom lite
överraskande vid invigningen av Ivars Matsal och Banksalen i Tändstickspalatset.
Vanligtvis kallas den imposanta byggnadsstilen nyklassisk, dekorerad med verk av tidens främsta konstnärer och hantverkare som Isaac Grünewald, Carl Milles, Elsa Gullberg, Carl Malmsten med flera. Vad Svante Tengbom menar är att sättet att bygga en enkel struktur i armerad betong var en nymodighet som ingenjören Kreuger lärt sig i Amerika. En byggteknik som passade hans syften perfekt; den var snabb och han hade bråttom att imponera på omvärlden. På bara ett år stod Tändstickspalatset klart.
– Ivar Kreuger och Ivar Tengbom var nog aldrig vänner, men respekterade varandra och hade ett stor gemensamt intresse i arkitekturen, berättar arkitekt Svante Tengbom om sin farfars relation till den excentriske finansmannen.

Men om Kreuger inte var så angelägen om vänskapsrelationer, så är Lundqvist & Lundqvists VD Lena Lundqvist Werners motto det motsatta;
– När man passerar genom de mäktiga järngrindarna och kliver in på gården känns det som att man blir omsluten av en trygg famn. Precis så vill vi att våra gäster ska känna när de kommer till oss. Hemkänslan och det familjära är en nyckel till vår framgång.
Nu har konferensverksamheten fulländats med en matsal på entréplanet och erbjuder därmed sina gäster en komplett och fullständigt unik mötesmiljö. Med stark fokus på matupplevelsen, förankrad i en historiskt elegant miljö, kommer man att utmana affärsluncherna vida kring.

Ivars Matsal har plats för 100 gäster och tar även emot kvällsevenemang. I det forna bankvalvet ligger det moderna köket och till matsalens strama nyklassiska arkitektur har Lundqvist & Lindqvist adderat sin egensinniga, inspirerande inredning med hemkänsla. En stil som blivit något av ett signum för företaget som vill få gästerna att trivas, en förutsättning för att skapa bra möten. Och ta bra beslut.

Bredvid Ivars Matsal ligger nytillskottet Banksalen och i våningen ovanför finns fem olika stora mötesrum och en hörsal. Alla utrustade med den senaste tekniken förstås, men framför allt utformade för möten att minnas.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.