Spritmuseum öppnar på Djurgården - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Spritmuseum öppnar på Djurgården

Spritmuseum öppnar på Djurgården

Den 24 maj öppnar Spritmuseum i Galärskjulen på Djurgården med tre utställningar som vill roa och oroa. Det är Vin & Sprithistoriska Museet som bytt namn till Spritmuseum och flyttat till nya lokaler. Annars är inget sig likt.

27 april 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är fantastiskt att få öppna ett nytt museum på Djurgården. Här har vi fått möjlighet att bygga vårt drömmuseum. Våra besökare kommer att möta mer eller mindre oväntade angreppssätt kring alkoholen i utställningarna, säger museichef Ingrid Leffler.

”Spritlandet Sverige” handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol. Utställningen är utformad som en vandring genom våra årstider. Besökaren kan sätta sig på parkbänken eller hänga i baren, ta del av lust och lidande, njutning och bakrus, mörker och ljus, värme och kyla.

Utställningen sätter fingret på några allmängiltiga företeelser: snapsvisor, hur man bygger identitet med alkohol, normer, attityder och värderingar. Men också hur man tillverkar alkohol, inklusive regler och restriktioner.
Spritmuseum vill att alla sinnen och minnen skall aktiveras. Målet är att beröra på flera plan och att inspirera till reflektion över varför spriten är en svensk kultursymbol samt vårt kluvna förhållande till alkoholen i våra liv.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Lindau artist & talare | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.