Stallmästaregården nyöppnar efter renovering - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Stallmästaregården nyöppnar efter renovering

Stallmästaregården nyöppnar efter renovering

Efter många framgångsrika år tog tidens tand sin tribut på inredning, kök och matsal. En grundlig renovering beslutades därför med målet att skapa en elegant miljö som passar Stallmästaregårdens långa historia. Här har obruten gästgiveriverksamhet drivits sedan början av 1600-talet.

19 april 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi vill behålla den klassiska tanken kring maten men ta steget till ett tidsenligt nordiskt kök med traditionella inslag. Vi eftersträvar en gemytlig och omtänksam atmosfär där besökarna ska få en helt ny restaurangupplevelse, säger Anders Janson, VD Stallmästaregården.
Kökschef Tom Fredriksson lagar mat i tidens anda liksom föregångarna Tore Wretman och Werner Vögeli som var nyskapare och utvecklare under deras tid. De råvaror som lagades här på 1600-talet är de som Tom Fredriksson idag söker finna. Kött och vilt fritt levande och naturligt uppväxta, grönsaker, örter som växer vilt runt knuten.
– Trots att den moderna tekniken ger oss andra förutsättningar så försöker vi laga mat som det gjordes här för 400 år sedan. Saltning, torkning, rökning, tillagning i halm, mossa är tekniker vi ofta använder, förklarar Tom Fredriksson.
Matsal och bar har målats med nya varma färger, takbjälkarna har plockats fram och en varm och ombonad känsla har skapats med en mix av nya snickerier, moderna möbler i en klassisk miljö. Linnedukarna och servetterna som pryder borden kommer exempelvis från Växbo Lin som är Skandinaviens enda linspinneri och väveri.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.