Sthlm vs Gbg inför Räkmackans dag - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Sthlm vs Gbg inför Räkmackans dag

Sthlm vs Gbg inför Räkmackans dag

Göteborgare och stockholmare har en sak gemensamt. De anser sig ha Sveriges bästa räkmackor. Inför firandet av den tredje upplagan av Räkmackans dag är det dags att avgöra saken. Sveriges flygresenärer får nu rösta fram var man får Sveriges bästa räkmacka!

11 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

I två halvlekar – en på Stockholm Arlanda Airport och en på Göteborg Landvetter Airport – ställs de båda städerna mot varandra. Tävlingen avgörs den 13 oktober, dagen innan Räkmackans dag.

I den östra ringhörnan: Hav – Hötorgshallens mest stockholmska fiskhandlare.
Hemligheten bakom Hav är att det drivs av två kockar med rika erfarenheter från toppkrogar som Operakällaren och Gyldene Freden. Ägarna Pär-Anders Bergqvist och Anders Engvall värnar om världens hav och dess artrikedom och personalen på Hav guidar dig gärna till de bästa miljövalen.

I den västra ringhörnan: Feskarbröderna – en göteborgsk institution.
Motto: Gôrgo fesk helt enkelt! I deras butiker i Nordstan och Frölunda finns ett stort och brett utbud av allt man kan önska sig inom fisk och skaldjur. Läckra skaldjurs- och laxfat, smörgåstårtor med mera. Feskarbröderna satsar på närfiskat och har full koll på hela kedjan från båt till butik.

Regler:Varje butik gör 100 små räkmackor (munsbitar). Dessa ska vara anonyma, dvs ingen ska veta vem som har gjort dem. Mackorna testas av resenärer på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport (50 på varje flygplats). Röstar gör man genom att lägga den vinnande mackans assiett i valurnan, medan förloraren hamnar i papperskorgen.

Tider och platser:Stockholm Arlanda Airport, Terminal 4:
Flyget med Göteborgslagets räkmackor landar 07.40 och tävlingsstarten är beräknad till 09.00. Senast 11.00 ska testerna vara avslutade och halvtidsresultatet meddelas omkring 12.00. Mackorna från Hav lyfter mot Göteborg 14.45.
Göteborg Landvetter Airport, inrikes avgångshall:
Flyget med Stockholmslagets räkmackor landar 15.45 och andra halvlek beräknas starta cirka 16.00. Senast 17.30 ska de sista mackorna vara uppätna och omkring 18.00 räknar man med att ha ett slutresultat.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.