Stockholm värd för europeiska resebyråföreningens möte - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Stockholm värd för europeiska resebyråföreningens möte

Stockholm värd för europeiska resebyråföreningens möte

ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association), den övergripande europeiska resebyråföreningen med säte i Bryssel, väljer i år Stockholm för sin årliga konferens.

26 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Varje år i slutet av maj håller ECTAA sitt årsmöte med tillhörande konferens på en ort i något av de länder där medlemmarna hör hemma. I år firar föreningen dessutom sitt 50-årsjubileum. Mötet arrangeras i Stockholm på Operaterrassen den 30-31 maj och Svenska Resebyråföreningen (SRF) är värd för mötet.
– Vi är stolta över att kunna visa upp Stockholm, som ju är en av världens vackraste och grönaste huvudstäder, säger Tomas G Olsson, VD för SRF. Stadens fantastiska miljöer, med den friska luften, vårt rena vatten och grönområden så centralt, stimulerar kreativiteten hos de allra flesta och vi är därför övertygade om att resultatet av konferensen kommer att bli utmärkt.

Under konferensen talar bland annat två representanter från EU-kommissionen kring arbetet med ett reviderat paketresedirektiv samt om vad kommissionen gör för att hitta ett sätt att skydda passagerare mot flygbolagskonkurser.

Inom ECTAA finns 29 medlemmar, som alla representerar resebyrå- och researrangörsföreningar inom nästan hela EU. Endast Luxemburg och Litauen står för närvarande utanför. Övriga representerade är Norge, Schweiz, Kroatien och Turkiet. Deltagarna representerar resebyråer och researrangörer som säljer resor till andra länder. Därför är det av stort intresse för besöks- och turistnäringen i Stockholm och Sverige att ta emot dessa personer.
– Att europas resebyråföreningar väljer att träffas i Stockholm är oerhört glädjande och ett starkt bevis på att vår huvudstad är en attraktiv turistdestination och en av de viktigaste mötesstäderna i världen, säger Peter Lindqvist, VD för Stockholm Visitors Board.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.