Stockholms långsammaste lunch
Långt från stressiga halvtimmas matpauser öppnar nu italienska Caina på Nobis Hotel upp för en lunchupplevelse utöver det vanliga. Här skall gästerna kunna njuta av en rad klassiska rätter i lugn och ro - precis som i Italien. Från exklusiva antipastibuffén till traditionella varmrätter och det lilla söta som avslutning. Och för den som önskar finns såväl vin som aperitiver i mindre glas.
24 augusti 2011, uppdaterad: 28 maj 2013
– Hit kommer man lite extra hungrig och med lite extra tid, säger Malin Portnoff Jellby, restaurangchef. Lunchen är ju något speciellt i Italien, en höjdpunkt på dagen som man gärna ger lite ytterligare utrymme och det vill vi återskapa här på Caina. Dessutom vill vi erbjuda lite festligare dryckesalternativ, fast kanske i en mer svensk ”lagom-tappning”, med både viner och dry martinis i halvstorlekar.
Caina är en pånyttfödelse av familjen Catenaccis klassiska restaurang med samma namn på Folkungagatan på Södermalm i Stockholm från början av 1980-talet. Här serveras klassisk italiensk mat och delikatesser byggda på förstklassiga råvaror i säsong, med en vinlista som huvudsakligen består av italienska viner. Menyn och vinlistan varieras under året och inriktar sig på olika italienska distrikt under olika tider av året. Köksmästare är Luciano Aru, med rötter i såväl Sardinien som i Piemonte och med en lång bakgrund inom Nobisgruppen. Luciano står för det kulinariska konceptet i samarbete med Nobisgruppens gastronomiske chef Stefano Catenacci.
– Caina är en modern men traditionell italiensk restaurang - traditionell i den bemärkelsen att vi serverar italienska rätter så som de serveras i Italien, inte i de tolkningar man får på många andra håll och som inte har med Italien att göra, säger Stefano Catenacci. Vår meny baseras på vilka riktigt bra råvaror vi har tillgång till i säsongen, med ganska få men riktigt bra alternativ för varje del av måltiden. Jag tror på en liten men riktigt utsökt meny, med bara högsta klassens ingredienser, som man byter ofta.
Cainas nya affärslunch är en autentisk italiensk upplevelse med en exklusiv antipasti misti-buffé, valfri fisk-, kött- eller pastarätt till huvudrätt, kaffe och en liten italiensk frestelse till efterrätt. Det finns även möjlighet att beställa enstaka rätter från à la carte-meny eller bara njuta av antipasti-buffén.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.