Strömma vinnare i Stora Turismprisets regionfinal - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Strömma vinnare i Stora Turismprisets regionfinal

Strömma vinnare i Stora Turismprisets regionfinal

Strömma Turism & Sjöfart har utsetts till vinnare i Stora Turismprisets regionfinal för området Stockholm, Södermanland, Östergötland, Gotland. Nominerade var även Junibacken och Tom Tits Experiment. Strömma går nu vidare som finalist till Stora Turismprisets riksfinal den 22 oktober i Stockholm.

15 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi är väldigt tacksamma för utnämningen. Det som avgjorde att vi gick till final är nog främst våra satsningar inom kulturarvsektor, såsom våra historiska båtar och Birka Vikingastaden, säger Jan Larsén, VD, Strömma Turism & Sjöfart.

Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med, Tillväxtverket som huvudman, och i samarbete med RTS. Prissumman är 100 000 kr. Uttagningen av finalister sker via regionfinaler runt om i Sverige.

Juryn lämnade följande motivering om vinnaren:
“Genom ett varierat utbud av upplevelser i stads- och landsbygdsmiljö inom såväl natur- som kulturområdet har företaget lyckats etablera en ekonomiskt hållbar och livskraftig åretruntverksamhet. Klar målinriktning, långsiktighet och genomtänkta affärsidéer har präglat företagets utveckling. Strömma Turism & Sjöfart har placerat sig i det absoluta toppskiktet av främjare av svensk turism”. Prisutdelare var Per Unckel, landshövding för Stockholms län och värd för regionfinalen i Stockholm.
Strömma går vidare till riksfinal där Stiftelsens styrelse utser den av de sex regionfinalisterna som bäst lever upp till de satta kriterierna för Stora Turismpriset. Utdelningen av Stora Turismpriset 2009 sker i samband med Svenska Rese- och Turistgalan den 22 oktober.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.