Strömmingsloppet Vaxholm miljömärkt - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Strömmingsloppet Vaxholm miljömärkt

Strömmingsloppet Vaxholm miljömärkt

Löparloppet Strömmingsloppet är det första löparlopp i Sverige som blivit ett miljömärkt event av stiftelsen Håll Sverige Rent.

20 april 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är självklart att vi ska medverka till en bättre miljö, därför är Strömmingsloppet ett Miljömärkt event. Det är det första löparloppet som fått Håll Sverige Rents miljömärkning. Det är vi mycket stolta över, säger Nicole Rimér som är miljöansvarig för Strömmingsloppet.

Håll Sverige Rent har miljömärkt event sedan 1999, men aldrig tidigare ett löparlopp. Det hela började med att O-ringen och Vätternrundan tog kontakt med Håll Sverige Rent för att få hjälp med miljöarbetet och hur de skulle hantera allt skräp som hamnar längs banan.
– De ville att vi skulle hjälpa dem att få struktur på deras miljöarbete och utifrån det utvecklades märkningen Miljömärkt Event. Det är många delar som ses över. Hantering av avfall, transport till och från eventet, vilka varor och el som köps in och bullernivå till exempel. Vad som krävs för att uppfylla kriterierna kan skilja sig kraftigt från evenemang till evenemang. Det viktiga är att det finns en miljöplan som arrangörerna följer. Syftet är att inspirera alla parter att sträva åt samma håll, berättar Simon Strandvik, projektledare för Miljömärkt Event.

Strömmingsloppet tittade på miljöfrågor redan från start. Arrangörerna ville minimera miljöpåverkan i staden och naturen före, under och efter löparloppet.
– Vi arbetar med en extern organisation, som Håll Sverige Rent, för att våra deltagare, besökare och Vaxholms invånare ska känna att vi tar ansvar för miljön, säger Nicole Rimér.

Slutligen så uppmanar Strömmingsloppet alla som besöker Vaxholm den 12 maj 2012 att slänga ditt skräp i rätt behållare som finns utplacerade längs med banan och på Lägret. Lämna bilen hemma och ta istället båten, bussen eller samåk för att komma till Vaxholm.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.