Stureplansgruppen köper krogimperium - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Stureplansgruppen köper krogimperium

Stureplansgruppen köper krogimperium

Nöjeskoncernen Stureplansgruppen köper Baldakinengruppen. Med förvärvet tar bolaget över Baldakinengruppens restauranger och fastigheter samt de konferens- och contract cateringavtal som drivits i krogimperiets regi. Stureplansgruppen blir ett av landets största privatägda restaurangföretag; bl.a. tredubblas omsättningen till över 600 miljoner.

7 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Även om de två företagen samarbetat under flera år förklaras affären av en uttalad och långsiktig ambition att växa inom andra affärsområden.
– Stureplansgruppen har tidigare främst fokuserat på nattklubbar och nöjesrestauranger men nu skapas i ett slag en koncern med starka affärsområden som kompletterar varandra: restauranger, contract catering, kongress- och konferensverksamhet blir fokusområden vid sidan av nattklubbarna, säger Vimal Kovac, VD för Stureplansgruppen.
– Vi är självklart oerhört stolta över vår nöjesdel, men samtidigt ser vi stora möjligheter till tillväxt och ökad lönsamhet inom de nya affärsområdena. Detta tillsammans med de traditionella verksamheterna bildar en stark koncern inom en växande och alltmer samhällsviktig industri – service och besöksnäringen.

Med förvärvet blir Stureplansgruppen ägare till bl.a. Stockholm City Conference Center där Baldakinengruppen nyligen gått in som ägare och där man sedan tidigare stått för hantering av mat och dryck. Man har även nyligen skrivit avtal på tre restaurangenheter i Stockholm Waterfront, det kontorskomplex som är under uppförande vid Klarabergsviadukten, och man driver samtliga restauranger och eventlokaler i Ericsson Globe Arena.

Baldakinengruppen äger dessutom fastigheter i Göteborg, Karlstad och Västerås, ett intressant affärsområde som Stureplansgruppen ser stora möjligheter i att utveckla.
– Vi vet allt om hur det är att vara hyresgäst och nu kan vi använda och kapitalisera på de kunskaperna i vår nya roll som fastighetsägare, säger Vimal Kovac.

Även ägaren till säljande Baldakinengruppen ser stora möjligheter med affären.
– Det finns historiska värden och en lång och anrik tradition av att driva restauranger som kompletterar Stureplansgruppens nuvarande verksamhet på ett utmärkt sätt, säger Lennart Karlssson, från Baldakinengruppen.

Parterna har valt att inte publicera köpeskillingen. Lennart Karlsson menar att priset inte har varit avgörande, utan istället att verksamheten drivs vidare i den anda som präglat de 44 år han ägnat åt Baldakinengruppen.
– Den här lösningen känns mycket bra, säger Lennart Karlsson.
– Detta generösa avtal stärker kraftfullt både Stureplansgruppens position och kapital, då stora värden ligger även i fastigheterna. Detta betyder mycket för framtida utveckling av verksamheten, avslutar Vimal Kovac.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.