Succé för Childhood-dagen på Grönan - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Succé för Childhood-dagen på Grönan

Succé för Childhood-dagen på Grönan

För åttonde året i rad uppmärksammades H.M. Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation på Gröna Lund i Stockholm. Drottningen, artister och sponsorer arrangerade under gårdagen en välgörenhetskonsert i syfte att samla in pengar till barn som lever i utsatta miljöer världen över. När de sista entréintäkterna hade räknats stod det klart att ett rekordhögt bidrag om totalt 1 087 636 kronor hade samlats in till Childhoods verksamhet.

23 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Försommarvädret lockade tusentals barn och vuxna till Gröna Lunds tivoli under söndagen för att uppmärksamma Childhood-dagen. Det var det åttonde året i rad som Childhood-dagen arrangerades på tivolit - i år i samarbete med sponsorerna ICA, Vattenfall, Metro, Handelsbanken, Volvo och Gröna Lund. Darin, Tove Styrke, Veronica Maggio, Ulrik Munther och Christian Walz uppträdde på Gröna Lunds Stora Scen under välgörenhetskonserten.

Mellan klockan 12:00–16.00 gick intäkterna från entréavgifterna oavkortat till Childhoods verksamhet. Då de sista entréerna hade räknats stod det klart att ett rekordhögt bidrag om 1 087 636 kronor hade samlats in till Childhoods verksamhet genom entréavgifter och sponsorbidrag, vilket är 324 307 kronor mer än i fjol.
– Childhood-dagen på Gröna Lund har blivit en tradition, och att vi det här året hamnade över miljonstrecket känns fantastiskt bra. Pengarna som samlades in blir ett viktigt bidrag till vårt arbete för barn som lever i utsatta situationer och jag vill verkligen tacka alla som bidragit till att göra dagen möjlig; alla sponsorer, artister och inte minst alla som kom till Gröna Lund igår, säger Mats Agurén, generalsekreterare på Childhood.

Familjen, Corroded och DannyUnder veckan fortsätter konserterna på Gröna Lunds scener. Ikväll inviger Familjen konsertsommaren på Lilla Scen med säsongens första spelning. Imorgon följer Corroded upp med en spelning på samma scen. Fredagen den 27 maj kl. 20:00 kliver Danny på Gröna Lunds Stora Scen för sin konsert.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.