Succéår för Sala Silvergruva - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Succéår för Sala Silvergruva

Succéår för Sala Silvergruva

2011 blev det bästa året för Sala Silvergruva någonsin, såväl ekonomiskt som besöksmässigt. Antalet betalande besökare slutade på 35 800 personer, vilket är en ökning med 23% jämfört med 2010.

9 januari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

I denna siffra ingår inte de personer som endast besökt Gruvmuseet, Polismuseet, sommarpubarna, hantverkarna, restaurangen eller konfererat utan aktiviteter. Uppskattningsvis har totalt 85 000 personer besökt gruvområdet under 2011.

Bokslutet beräknas vara färdigt i mars men klart är att Sala Silvergruva även kommer göra ett ekonomiskt rekordresultat, det bästa i bolagets historia.
– Det som är extra roligt är att alla delar inom vårt utbud slår rekord, framförallt visningarna av gruvan (+23%) men även logi, restaurang, och övriga aktiviteter visar rejäla ökningar, säger Johan Björkman, VD.

Juli blev bästa besöksmånaden någonsin med dagsrekord den 21 juli med 600 nedstigningar, vilket börjar närma sig smärtgränsen för vad som fungerar med hänsyn till logistik med mera. De internationella gästerna har ökat med 56 %. Det är framförallt de tysktalande gästerna som ökat (+ 123%) och en förklaring är de senaste årens bearbetning av tyska researrangörer.
– Under några har vi förändrat och byggt upp ett antal spännande produkter. Utan dessa produkter och en proffsig leveransorganisation hade vårt ambitiösa PR- och marknadsföringsarbete inte blivit lika framgångsrikt, menar Johan Björkman.

Under 2012 kommer Sala Silvergruva att ingå i ett nationellt pilotprojekt kring kvalitet och hållbarhet tillsammans med bland annat Västsvenska Turistrådet och VKL- Västmanlands Kommuner och Landsting, vilket förhoppningsvis kommer stärka Sala Silvergruva ytterligare.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.