Svag volymingång i augusti för Svenska Möten - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Svag volymingång i augusti för Svenska Möten

Svag volymingång i augusti för Svenska Möten

Svenska Möten, Sveriges ledande aktör inom mötesbranschen, minskar affärsvolymen i augusti. Augusti redovisar en minskad försäljningsvolym på 2,8 msek innebärande ett tapp på 21 % jämfört med augusti 2008.

3 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

- Affärerna till våra medlemsanläggningar minskar och vi ser ett stort tapp på icke avtalsbundna volymer. Vi ser även betydande volymtapp i västra Sverige där vi särskilt påverkas av bilindustrins utveckling i den rådande konjunkturen. Motsvarande positiva utveckling kan vi se i region Syd där vi primärt påverkas av den svenska kronans utveckling och kan se en relativt stark köpkraft från Danmark, säger Johan Fägerblad, vd för Svenska Möten.

Mötesbranschen har drabbats hårt av det rådande konjunkturläget. Antalet förfrågningar minskar och det innebär naturligtvis minskade volymer för branschen som helhet.

- Ackumulerad affärsvolym för perioden jan-aug har minskat med 1,5 % jämfört med motsvarande period 2008, fortsätter Johan. Vi märker nu en viss återhållsamhet från marknaden och våra inbokade volymer för perioden sep-dec redovisar i dagsläget en minskad affärsvolym med 18 % jämfört med motsvarande period föregående år, tillägger Johan.

Enligt professionella bedömare så har konjunkturen nu nått ett bottenläge och det finns tydliga signaler på att en viss återhämtning kan ske. Återhämtningen kommer emellertid att ta tid och något genomslag under det närmaste året är svår att se.

- Vi fortsätter att jobba hårt med utveckling av befintliga och nya avtalskunder samt vårt koncept ”mötespartner” där vi tar hand om hela mötesprocessen för våra kunder. Detta har visat sig vara ett framgångsrikt koncept som håller uppe våra volymer på en rimlig nivå. Vi vet även att affärerna bokas med mindre och mindre framförhållning så vi har fortfarande en förhoppning om ett relativt starkt 2009, avslutar Johan Fägerblad.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.