Svensk mötesindustri bildar organisation för miljö- och hållbarhetsfrågor - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Svensk mötesindustri bildar organisation för miljö- och hållbarhetsfrågor

Svensk mötesindustri bildar organisation för miljö- och hållbarhetsfrågor

En grupp bestående av ledande svenska mötesföretag och organisationer har bildat den svenska avdelningen av Green Meeting Industry Council (GMIC), en global organisation som är inriktad på miljö- och hållbarhetsfrågor inom mötesindustrin.GMIC arbetar med att driva utvecklingen framåt genom kunskapsspridning, utbildning, och forskning, och är en ideell organisation med medlemmar i över 20 länder.

24 mars 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Grundarföretagen i GMIC Sweden är Arenabolaget i Linköping , Göteborg Convention Bureau, Kista Mässan, Luleå Convention Bureau, MCI Sweden, Stockholm Convention Bureau, Stockholmsmässan, Svenska Mässan, VisitSweden samt Visit East Sweden DMC.

En av initiativtagarna för GMIC Sweden är Jan Peter Bergkvist, rådgivare i miljö- och hållbarhetsfrågor.
– Genom mitt engagemang i den internationella styrelsen för GMIC har jag insett vikten av en stark branschrepresentation när det gäller att öka medvetenheten och sträva mot ett förändrat beteende kring miljö- och hållbarhetsfrågor. I diskussioner med grundarföretagen såg vi det som naturligt att svenska mötesföretag och organisationer, som i mångt och mycket är världsledande inom dessa områden, samlas i en svensk avdelning av GMIC. Vi vill skapa en plattform för mötesköpare, leverantörer och övriga intressenter inom mötesindustrin där vi tillsammans kan arbeta för en hållbar utveckling och samtidigt befästa Sveriges ledarskap som hållbar mötesdestination, säger Jan Peter.

Till ordförande valdes Michael Luehrs, Sustainability Services Manager vid mötesföretaget MCI Sweden.
– Jag är mycket stolt att få ansvaret att leda den svenska avdelningen av GMIC. Uppdraget från medlemsföretagen känns stimulerande och vi kommer att arbeta hårt med att profilera, utbilda och kommunicera värdet av medlemskapet i GMIC Sweden. Under 2011 har vi som målbild att få över 30 nya medlemmar och intresset är redan stort. Genom att flera av grundarföretagen är ledande aktörer inom den svenska mötesindustri innebär det att vi får ett starkt stöd redan i starten och det skapar goda förutsättningar för vår utveckling, säger Michael.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.