Svensk popmusik flyttar in på Djurgården - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Svensk popmusik flyttar in på Djurgården

Svensk popmusik flyttar in på Djurgården

Svensk populärmusik får ett eget hus på Djurgården i Stockholm. Nästa vår öppnar en 5000 kvadratmeter stor byggnad mellan Liljevalch och Gröna Lund.

21 maj 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Svensk populärmusik är en del av vårt kulturarv och en bärande pelare i "varumärket Sverige" internationellt. Det finns ett behov av att samla denna rika kutlurskatt och koppla dess historia till dagens musikscen och händelser. Ett hus där allmänhet, musikälskare, skolor, barn och ungdomar, musiker, artister och kompositörer är välkomna, skriver man i ett pressmeddelande. I styrelsen finns några av våra mest folkkära artister som Eva Dahlgren, Jason Diakté och Niklas Strömstedt.

- Vi ska visa höjden och bredden i vår fantastiska musikhistoria men även vara en del av framtiden. En plats för inspiration för kommande generationer likväl som en samlingsplats där både svenskar och tillresta kan njuta av musik, berättar Eva Dahlgren, artist och styrelseledamot.

Swedish Music Hall of Fame ska visa både temporära och permanenta musikutställningar från 1920 fram till idag samt en "Hall of Fame" över svensk populärmusik. Utställningarna blir interaktiva och upplevelsebaserade med bilder, filmklipp och rekvisita från legendariska konserter och inspelningar av musikvedeos.

Förutom utställningar kommer huset att erbjuda unika evenemang kopplade till aktuella musikhändelser, mindre intima spelningar, kurser för skolor och musikintresserade, ett hotell, en restaurang med bar samt en shop. Byggnaden får en unik exteriör med växtlighet och privata terrasser. Den öppna piazzan ska ge en känsla av Sydeuropa och öppna upp mellan inne och ute under sommarmånaderna.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.