Sveriges äldsta hotell byter ägare - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Sveriges äldsta hotell byter ägare

Sveriges äldsta hotell byter ägare

Sveriges äldsta hotell byggdes 1829. Det officiella ägarbytet skedde i måndags, och de nya ägarna är ivriga att ta sig an den nya uppgiften.

2 december 2014,

De senaste 18 åren har Hotell Continental drivits av Annika och Staffan Garnaeus, nu har de beslutat sig för att sälja bolaget. Det är med blandade känslor som de överlämnar hotellet men har också stora förväntningar för hotellets framtid.

– Det känns lite vemodigt, 18 år är ju ett långt förhållande. Men det känns roligt att kunna lämna över ett familjeföretag till en familj, säger Staffan Garnaeus.
– Det ska bli jättekul att följa dem. Vi vet att de har många bra idéer, säger Annika Garnaeus.

I går tog Martin Jönsson, vd för PMJ fastigheter, och Jenny Nilsson över driften av hotell Continental. Det är hans bolag PMJ fastigheter som köper bolaget. Martin Jönsson som under 15 år har hjälpt till som fastighetsskötare på hotellet, tog sin chans när han fick höra att det var till salu.
– Jag signalerade ett intresse redan för tio år sedan. Rent estetiskt är det här hotellet ett smycke, säger Martin Jönsson.
– Vi är gamla inom fastighetsbranschen men nya i hotellbranschen. Vi är väldigt glada över att vi har fått chansen att ta över det här anrika hotellet, fortsätter Martin.

All personal följer därför med in i den nya driften. Martin Jönssons sambo Jenny Nilsson, tidigare inom inredningsbranschen och de senaste 2 åren jobbat med ekonomin på PMJ fastigheter, kommer att bli ansvarig för hotellet. Än så länge är driften av hotellet i startskedet men de har en del planer för verksamheten.

– Vi har lite idéer men vi tar en dag i taget. Vi vill öppna upp lite mer för Ystadsborna. Vi vill göra restaurangdelen mer tillgänglig. Men återkom om ett år så vet vi mer, säger Martin Jönsson och ler.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.