Teknisk innovation och pionjärskap förenar Audi och Johan Ernst Nilson under Pole2Pole - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Teknisk innovation och pionjärskap förenar Audi och Johan Ernst Nilson under Pole2Pole

Teknisk innovation och pionjärskap förenar Audi och Johan Ernst Nilson under Pole2Pole

Den 6:e april ger sig upptäcktsresande Johan Ernst Nilson ut på sitt, och kanske världens, största äventyr någonsin – expedition Pole2Pole. Under tolv månader ska han ta sig från Nordpolen till Sydpolen, helt för egen maskin och med hjälp av naturens krafter. Under förberedelserna inför den extrema expeditionen har Audi bidragit med ultramodern teknologi och know-how i optimerandet av expeditionens utrustning.

29 mars 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Förutom att Audi stöttat utvecklingen av den lättviktspulka i kolfiber som ska användas under etappen på Sydpolen, har all utrustning testats av Johan Ernst Nilson i Audis kylkammare och vindtunnel i Ingolstadt, Tyskland.

Lättviktsteknologi är ett av de många områden där biltillverkaren Audi varit pionjär och visat försprång genom teknik under många år. Kunskapen och tekniken för att reducera bilarnas vikt och därigenom bränsleförbrukning och miljöpåverkan ligger nu till grund för skapandet av en innovativ pulka som upptäcktsresande Johan Ernst Nilson bär med sig under expeditionens sista, och kanske mest avgörande, etapp över Antarktis.

Pulkan, som utvecklas med stöd av Audis designer och ingenjörer, måste kalibreras perfekt för att möta de extrema förutsättningarna. Målsättningen är att skapa en ultralätt pulka som går så snabbt som möjligt över snö och is. Konstruktionen av kolfiber gör den exceptionellt lätt och snabb samtidigt som den är extremt slitstark och funktionell för att klara de krävande påfrestningar och underlag den kommer att utsättas för. Att reducera friktionen så mycket som möjligt är avgörande då Johan Ernst Nilson kommer att kitesurfa över Antarktis.
– För oss är det en stor utmaning att använda högteknologiskt material i utvecklandet av en pulka som Johan Ernst Nilson kan lita på under etappen över Antarktis, säger Wolfgang Egger, Audigruppens chefsdesigner.

Förberedelserna inför en av världens mest krävande äventyrsresor är minutiösa, omfattande och krävande och kan betyda skillnad mellan liv och död. För att vara helt säker på att utrustningen som Johan Ernst Nilson tar med sig på sin expedition klarar extrema påfrestningar har han testat både tält, sovsäck och kläder i Audis kylkammare och vindtunnel i Ingolstadt där verkliga, arktiska förhållanden kunnat simuleras.
– En dag i Audis testcenter ger mig lika många insikter som en resa till Arktis, säger Johan Ernst Nilson.

Audi kommer även att bistå Johan Ernst Nilson under cykelfärden från Ottawa till Patagonien genom att tillhandahålla en Audi Q5 som följebil. I bilen finns även kamerateam och media som följer Johan Ernst Nilsons färd. Expeditionen beräknas ta ett helt år och de sträckor som inte kan utföras utan motor kommer att klimatkompenseras så att hela projektet blir klimatneutralt.

Förutom strävan att ständigt ligga i framkant och utveckla nya lösningar för att reducera miljöpåverkan har Audi och Johan Ernst Nilson även den starka pionjärandan gemensamt. Audi har alltid haft som målsättning att bana väg för nya innovationer och hållbar teknik med bland annat systematisk lättviktsdesign, TDI-dieselmotorer och hybrid- och elbilsteknologi.

Under sin färd genom USA planerar Johan Ernst Nilson även att genomföra föreläsningar hos Audis återförsäljare för media, kunder och personal. Målsättningen är att öka miljömedvetenheten globalt. Följ med på Johan Ernst Nilsons resa från Nordpolen till Sydpolen genom hans videoblogg som du hittar på sajten för Audis årsrapport 2010 www.audi.com/ar2010/pole2pole.

Johan Ernst Nilsons Pole2Pole expedition:1. Nordpolen till nordligaste punkten på Grönland (skidor)
2. Från toppen av Grönland till Thule Airbase (hundsläde)
3. Thule Airbase till Ottawa (segelbåt)
4. Ottawa till Patagonien (cykel)
5. Patagonien till Antarktis (tbd)
6. Antarktis (kite)Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.