The Wood Hotel nomineras till prestigefulla Green Awards - | Konferensvärlden
The Wood Hotel by Elite
The Wood Hotel by Elite
The Wood Hotel by Elite
Mötesnytt > The Wood Hotel nomineras till prestigefulla Green Awards

The Wood Hotel nomineras till prestigefulla Green Awards

Det internationellt erkända hållbarhetspriset Green Awards utser årligen några av världens mest innovativa aktörer inom hållbarhet och grön teknologi. I årets upplaga hittar man nyöppnade The Wood Hotel by Elite, en av de verksamheter som på ett framstående sätt bidrar till en grönare framtid.

24 februari 2022,

Sedan 2008 har Green Awards kommit att bli världens största och kanske viktigaste hållparhetspris som årligen utser pionjärer inom olika segment. På listan över tidigare pristagare finner man en rad tunga namn så som Dr. Jane Goodall, Sir David Attenborough, Vivienne Westwood, Kering, BMW och Miele. Alla med den gemensamma nämnaren att man genom sitt arbete, nytänkande och innovativa lösningar på olika sätt möjliggjort för en grönare framtid. Nu har det erkända Green Awards nominerat The Wood Hotel by Elite inom kategorin ”Konstruktion/Byggnad” för sitt innovativa arkitektoniska koncept med fokus på just hållbarhet.

”Redan på ritbordet togs hotellet fram för att kunna vara en förebild inom modern, hållbar arkitektur. Något som följt med oss genom hela byggnationen och in i den dagliga driften. Därför är vi givetvis oerhört stolta och glada över att The Wood Hotel uppmärksammas internationellt, inte minst av ett av världens kanske viktigaste hållbarhetspriser," berättar Tomas Bäcklund, Marknadschef, Elite Hotels of Sweden.

Hotellet som stod klart i höstas har trots några få månader i bruk flitigt uppmärksammats både nationellt och internationellt. Redan tidigt tilldelades The Wood Hotel en rad priser för sin arkitektur, som genomgående syftar till att minimera hotellets klimatavtryck.

”Hållbarhet kommer med största sannolikhet att vara en viktig anledningen till resor, och om ännu viktigare i framtiden. Därför är det en fröjd för oss att driva ett hotell i en vacker träbyggnad som redan nu är klimatpositiv, och där uppvärmning och el är klimatneutral,” berättar David Åberg, Hotelldirektör, The Wood Hotel by Elite.

Precis som namnet avslöjar är hotellet byggt i trä, ett virke som bokstavligen utgör själva kärnan i den 20 våningar höga konstruktionen. Virket tog man från de lokala skogarna för att dels minimera transporterna, och dels för att materialet effektivt binder koldioxid. Man installerade även solceller på hotellets tak med batterier för lagring av överskottsenergi, och valde den intilliggande Skellefteälven för alstring av energi. Hotellets tak fick i sin tur en multifunktionell takträdgård som en del av isoleringen från kyla, värme och oljud, men också som ett sätt att stötta och bevara den biologiska mångfalden och fördröja avrinningen av vatten.

”Vi kommer givetvis att fortsätta utveckla våra miljöstrategier för att erbjuda en produkt som är av högsta kvalitet, både vad gäller upplevelse och hållbarhet. Att man från alla våra rum kan se Skellefteälven – källan för en viktig del i detta klimatarbete är definitivt ett unikt försäljningsargument,” fortsätter David Åberg.

Green Awards är en del av Greentech Festival, en plattform för innovativa idéer där visioner, produkter och företag som driver förändring mot en grönare ekonomi uppmärksammas. Prisceremonin för Green Awards och kategorin ”Konstruktion/Byggnad” äger rum i november i Singapore.

Läs mer och The Wood Hotel och boka din konferensresa hit på systersajten Konferensguiden.se.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.