Tomas Diederichsen vinnare i Årets Kock 2011 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Tomas Diederichsen vinnare i Årets Kock 2011

Tomas Diederichsen vinnare i Årets Kock 2011

I går eftermiddag avgjordes finalen i Årets Kock 2011, Sveriges mest prestigefyllda kocktävling. Vinnare och svensk mästare i professionell matlagning blev Tomas Diederichsen, köksmästare på Ulfsunda Slott.

4 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Fem finalister från Stockholm och en från Skåne har tävlat om titeln Årets Kock 2011 i Ericsson Globe i Stockholm. Av totalt 143 tävlingsbidrag från yrkesverksamma kockar, betydligt fler än något tidigare år, tog sig slutligen sex kockar till den åtråvärda finalen.

Vinsten gick till Tomas Diederichsen, 31 år, som för andra gången tagit sig till final i Årets Kock. Juryns motivering löd: ”Vinnaren har med stilfull känsla visat på innovation inom traditionen och levererat ett väl genomfört mathantverk.”
– Självklart känns det skönt med revansch och att den här gången nå hela vägen fram! Jag har vigt min karriär åt att skapa smakupplevelser och vällagad mat så segern betyder enormt mycket för mig, både privat och för mitt arbete på Ulfsunda och Fazer, säger en lycklig Tomas Diederichsen efter tävlingens slut.

Tomas arbetar till vardags som köksmästare på Ulfsunda Slott i Bromma. Tidigare har han varit verksam på konferensanläggningarna Skogshem & Wijk och Villa Söderås på Lidingö samt varit med och startat Dramatens bakficka restaurang Frippe. Tomas har tidigare utmärkelser som vinnare av Årets Köttkock 2007 och tog även en finalplats i Årets Kock 2009.

Temat för årets final var Hem till gården för att uppmärksamma betydelsen av ett nära samarbete mellan restauranger och gårdar – mellan kocken som lagar maten och bonden som producerar den. Målet har också varit att lyfta fram råvarans betydelse och matlagning som ett genuint hantverk, men i modern tappning.
– På Ulfsunda jobbar vi miljömedvetet och säsongsbetonat. Vi handlar främst från svenska gårdar och tar vara på det som odlas i slottets trädgårdar. Årets tema passar mig perfekt och därför känns det extra roligt att vinna just i år. På Ulfsunda Slott står gästerna, kvaliteten och smakupplevelserna i centrum och min vinst ser jag som en bekräftelse på att vårt arbete uppskattas, säger Tomas Diederichsen.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.