Tutankhamun-utställning till Malmö - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Tutankhamun-utställning till Malmö

Tutankhamun-utställning till Malmö

I höst kommer utställningen ”Tutankhamun - Graven och skatterna” till Malmö. Här finns över tusen välgjorda repliker av föremålen från historiens största och mest fascinerande upptäckt; Tutankhamuns grav. Sedan premiären i Zürich 2008 har utställningen haft 3 miljoner besökare. Den visas på MalmöMässan 15 september 2012 – 31 januari 2013.

15 februari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

1922 upptäckte arkeologen Howard Carter den egyptiske konungens grav och alla dess skatter. I graven fanns sarkofagen, flera kistor, den berömda begravningsmasken och tusentals andra föremål. Tutankhamun blev kung vid tio års ålder och dog när han var 19 år. I mer än tretusen år låg han oupptäckt i sin grav i Konungarnas dal.

Modern teknikI utställningen används multimediateknik för att levandegöra det antika Egyptens kultur och andliga värld med dödskult, gudar, dynastier och hieroglyfer. Ingen annanstans kan grav- och skattkamrarna ses på det här sättet. Inte ens i Kairo där fynden visas i glasmontrar på Egyptiska museet eller i gravkammaren i Konungarnas dal, där nu bara en av kistorna finns kvar.
I framtiden kommer förmodligen bara enstaka originalföremål från Tutankhamuns grav att visas på utställningar runt om i världen. De är för dyrbara och för ömtåliga. Inget försäkringsbolag vill försäkra dem om de lånas ut. Enbart Tutankhamuns begravningsmask har ett försäkringsvärde på sex miljarder US-dollar. Masken, som väger elva kilo, är gjord av rent guld och är världens dyraste konstföremål.

Ypperliga replikorI utställningen kan besökaren uppleva gravkamrarna där alla föremål är placerade precis som då de upptäcktes. Ytterst skickliga egyptiska hantverkare har tillsammans med världens ledande egyptologer tillverkat de fullskaliga replikorna. I utställningen finns alla de mest kända föremålen: kistorna, sarkofagen, begravningsmasken, huvuddelen av möblerna och Faraos vagn.
Först får man en introduktion till kulturen i det antika Egypten. Därefter träder besökaren in i den första gravkammaren som ser ut som den gjorde när Howard Carter upptäckte den. Sedan får besökaren lära sig mer om arvet från det forntida Egypten. De stora förgyllda kistorna från gravkammaren står på rad med den yttersta kistan först och den berömda begravningsmasken i guld sist.
Utställningen vänder sig till en internationell publik, audioguider och utställningskataloger finns på både svenska, danska, engelska och tyska. Audioguiden ingår i entréavgiften och för barnen finns dessutom en särskild audioguide.
Se mer på www.tutankhamun.nuSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.