UKK främjar Uppsalas turism - | Konferensvärlden
Mötesnytt > UKK främjar Uppsalas turism

UKK främjar Uppsalas turism

Nästan var tionde turistkrona i Uppsala kan härledas till Uppsala Konsert & Kongress verksamhet: UKK bidrar till 8 procent av den totala turistekonomiska omsättningen i kommunen. Under 2010 konsumerade UKKs turistbesökare för ca 93 miljoner kronor i Uppsala utanför anläggningen. Det visar en ny rapport från HUI Research som presenteras idag.

31 augusti 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Uppsala Konsert & Kongress (UKK) har ett starkt positivt inflytande på Uppsalas turism och besöksnäring och fungerar som en främjare för stadens utveckling i stort. Det framkommer i en ny rapport om de samhällsekonomiska effekter som UKK genererat sedan invigningsåret 2007. Utredningen har utförts av HUI Research på uppdrag av UKK.

Sedan 2007 har UKKs besökare konsumerat för ca 270 miljoner kronor i Uppsala kommun utanför själva anläggningen. Konsumtionen består främst av logi, samt restaurang- och cafébesök. Detaljhandel och restaurangverksamhet i området kring Vaksala Torg har årligen ökat sin omsättning sedan UKKs invigning.

UKK bidrar även till ökade inkomster för staden genom kvarhållen köpkraft - när Uppsalabor väljer att gå på evenemang i Uppsala istället för på annan ort.

Andra gynnsamma effekter av UKK är inverkan på inflyttning till staden och en utvidgning av stadskärnan till östra delen av staden.
– Vi som jobbar här har länge upplevt att UKK bidrar på ett betydelsefullt sätt, men vi är förstås mycket glada och stolta över att nu fått svart på vitt vilken tillgång huset och dess verksamhet är för staden, säger Magnus Bäckström VD, Uppsala Konsert & Kongress.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.