Umeå Congress byter ägare - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Umeå Congress byter ägare

Umeå Congress byter ägare

14 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Från och med den 1 augusti äger Krister Andersson Umeå Congress.

Verksamheten kommer att fortsätta som vanligt, även om Krister siktar mot att utveckla bolaget.

- Med en effektivare och mer modern it-struktur hoppas jag att företaget ska kunna växa, och även nyanställa, i framtiden.

Umeå Congress ägdes tidigare av Kerstin Emsing och Kaarina Streijffert, som bildade företaget under mitten av 90-talet. Under deras ledning har bolaget växt till den största arrangören av vetenskapliga möten i Umeå, med Umeå universitet och Västerbottens läns landsting som största kunder. Krister Andersson när ny som ägare till Umeå Congress, men har sedan tidigare arbetat länge inom mötesindustrin.

- Jag är sedan tidigare delägare i Nordic Incoming Konferens och Specialresor AB, som anordnar bland annat konferenser, företagsresor och kick off-aktiviteter. Vi har funnits med sedan början av 90-talet, och har stor erfarenhet av att anordna allt från stora utländska kongresser till mindre årsmöten, berättar Krister.

Krister Andersson planerar inte att slå ihop sina två bolag, och Umeå Congress kunder kan känna att de är i lika trygga händer som innan köpet.

- Umeå Congress är ett välfungerande företag, och vi kommer inte att göra några radikala förändringar i verksamheten. För att allt ska gå smidigt kommer Kaarina Streijffert fortsätta jobba inom företaget fram till jul. Vår förhoppning är att våra nya kunder knappt kommer att märka övergången. Umeå Congress har specialiserat sig på vetenskapliga möten, och genom att tillföra sina erfarenheter från Nordic hoppas Krister att kunna ge ännu bättre konferensupplevelser.

- Vi anordnar många sociala aktiviteter inom Nordic, förutom själva mötesaktiviteterna. Det kan vara allt ifrån att gästerna får åka skoter till att de får klappa på älgar. Detta, kombinerat med rutinen Umeå Congress har av vetenskapliga möten, ger det bästa av två världar för våra kunder! Och lågkonjunkturen skrämmer inte Krister Andersson.

- Nej, skillnaden är att en konferens som kanske skulle ha haft 1000 deltagare under högkonjunktur kanske får 800 deltagare nu under lågkonjunkturen. Men, människor kommer alltid att ha behov av att mötas, oavsett det ekonomiska läget. Så jag ser på framtiden med stor tillförsikt.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.