Unikt kongressamarbete i Uppsala 2013 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Unikt kongressamarbete i Uppsala 2013

Unikt kongressamarbete i Uppsala 2013

Congrex Sweden blir leverantör åt tre prestigefyllda kongresser i Uppsala 2013: Röntgenveckan, Kirurgveckan och Ortopediveckan. Det är första gången dessa möten äger rum i följd, på en och samma plats. Att det dessutom sker i Uppsala är unikt.

19 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi är väldigt stolta över förtroendet att få arrangera dessa viktiga möten, säger Lena Fletcher, vd på Congrex Sweden. Nu blir Congrex värd för de medicinska kongresserna Röntgenveckan, Kirurgveckan och Ortopedi­veckan. Kongresserna äger rum tre veckor i rad, med sammanlagt runt 6 000 deltagare.

En av kongressledarna är professor Anders Magnusson, Bild- och Funktions­medicinskt Centrum, på Akademiska sjukhuset. Han är general för Röntgenveckan.
– Det var självklart för oss att välja Congrex, säger Anders Magnusson. Det är helt enkelt en förtroendefråga. Jag har arbetat med dem förut och vet att det känns tryggt. Allt fungerar enkelt och effektivt.

De tre medicinska kongresserna har tidigare ägt rum på olika platser i Sverige och vid olika tidpunkter. År 2013 läggs de för första gången efter varandra och i samma stad – Uppsala.
– Vi såg genast stora fördelar, särskilt ekonomiskt, med att samordna arrange­manget, berättar Anders Magnusson. Kirurgerna var först ut med att boka lokal och sedan hakade vi andra på, inom röntgen och ortopedi. Alla har vi valt Congrex som leverantör.

Att de medicinska mötena innebär ett lyft för Uppsala är helt klart. Antalet gästnätter kommer att öka och kommunen får en ännu tydligare plats på Sveriges karta, både inom forskarvärlden och besöksnäringen.

Röntgenveckan, Kirurgveckan och Ortopediveckan kommer att äga rum på Uppsala Konsert & Kongress, UKK. Trots kongresshallens över 14 000 kvadratmeter, behövs ännu mer utrymme för kongressernas utställningar. Congrex har därför ansökt om att få sätta upp ett tält som täcker stora delar av Vaksala torg, i anslutning till kongresshallen. Genom noggrann planering ska man se till att den ordinarie verksamheten på torget ska kunna fortgå. Dessutom har arrangörerna planer på olika publika arrangemang.
– Det är verkligen roligt att medicinkongresserna väljer att komma till oss.
Vi har haft Röntgenveckan här förut, men aldrig alla tre kongresserna, säger Mats Molander, marknadschef på Uppsala Konsert & Kongress. Tillsammans med Congrex planerar vi nu ett mycket betydelsefullt evenemang, för både Sveriges medicinare och Uppsala.

De mediciniska kongresserna äger rum veckorna 34, 35 och 36, den 19 augusti till 6 september 2013.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.