Uppsala Konsert & Kongress restaurang Svanenmärkt - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Uppsala Konsert & Kongress restaurang Svanenmärkt

Uppsala Konsert & Kongress restaurang Svanenmärkt

Restaurangen på Uppsala Konsert & Kongress har fått Svanen-märkningen för sitt miljöarbete. Det innebär att man blir den första restaurangen i Uppsala som uppfyller Svanens högt satta kriterier. Endast ett 30-tal restauranger i Sverige har hittills fått denna miljöcertifiering, som kräver ett helhetssyn på miljö i allt från närproducerade råvaror till smart energiförbrukning.

10 juni 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Företag med höga miljökrav och lunchgäster som föredrar ekologiskt kan nu glädjas åt att restaurangen på Uppsala Konsert & Kongress den 1 juni blev miljömärkt med Svanen.
– Vi är naturligtvis mycket stolta och glada. Vår restaurang har ända sedan UKK öppnade arbetat med höga miljökrav, men nu blir det ännu tydligare för våra kunder. Förutom att vi själva uppfyller kriterierna för miljömärkning kan vi också ställa krav på våra underleverantörer, och på så vis påverka andra företag i rätt riktning, säger Linda Elfving, ansvarig för restaurangverksamheten på Uppsala Konsert & Kongress.

Svanen-märkningen får restauranger som miljöanpassat hela sin verksamhet. Det innebär bland annat att man kan erbjuda ekologisk, KRAV-märkt och närproducerad mat, att de förbrukningsmaterial och rengöringsprodukter som används är miljövänliga, att soporna källsorteras och att man använder sig av miljömärkt el. Det finns också ”svartlistade” produkter som inte får förekomma, exempelvis tigerräkor och klorin. Att ständigt arbeta för att minska sin miljöpåverkan ingår också.
– Vi ser att allt fler företag och organisationer har miljöcertifiering som ett krav när de ska boka konferenser. Även bland våra övriga restauranggäster finns en stor medvetenhet och man uppskattar att vi satsar på ekologiskt och närproducerat både ur ett hälso- och ett hållbarhetsperspektiv, säger Linda Elfving.

UKKs restaurang köper in många närproducerade varor från Uppland, exempelvis mejeriprodukter från Sju Gårdar, kött och chark från Andersson & Tillman, ostar från Eskesta Gårdsmejeri och öl från Slottskällans Bryggeri.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.