Utställningen "ABBA by Calvero" på ABBA The Museum - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Utställningen "ABBA by Calvero" på ABBA The Museum

Utställningen "ABBA by Calvero" på ABBA The Museum

Utställning ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm presenterar sin första separata foto-utställning ”ABBA by Calvero”. Det är en unikt framtagen fine art kollektion av de bästa bilderna på ABBA, i fullformat, av legendariska rock- och pop-fotografen Torbjörn Calvero. Flera av bilderna är aldrig tidigare visade. Det internationella intresset är stort.

21 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

– Jag tycker att Agnetha och Frida, och hela gruppen, såg som bäst ut runt 1977 och 1978 när jag arbetade mycket med ABBA. Band-medlemmarnas olika personligheter funkade mycket bra ihop, vilket syns i bilderna, säger Torbjörn Calvero i den nyproducerade exklusiva trycksaken som tagits fram speciellt för denna utställning.

– Jag lärde känna Torbjörn i slutet på 70 talet när han hade sina fotosessions med ABBA och min enskilt största favorit av hans bilder är den där Frida och Agnetha sitter på taket till Benny och Fridas Storebro-båt. I bilden finns en ljuvlig känsla av en varm ljus sommarnatt i Stockholm och att han även lyckades fånga personligheterna hos Frida och Agnetha så väl, säger museichef Ingmarie Halling.

ABBA The Museum inleder härmed en serie av fine-art-utställningar med ABBA-tema. Det kändes på många sätt naturligt att börja med Torbjörn Calvero och hans bilder på gruppen. Bilderna blixtrar av svenskt 1970-tal, internationell stjärnstatus - och ren och skir pop-magi.

– Jag, och många med mig, är uppvuxen med Calvero-bilder. Inte minst från mammas Vecko-Revyn, som jag tjuvläste hela 1970-talet. Det är en ära att ha Torbjörn Calvero med hans unika ABBA-bilder i huset. Alla bör få en chans att se bilderna och uppleva magin live, säger Mattias Hansson, en av medgrundarna till ABBA The Museum och en av initiativtagarna till museets satsning på fine art.

Fotografen Torbjörn Calvero kommer att intervjuas av Mattias Hansson under vernissagekvällen - då också försäljningen av verken inleds. Från och med midnatt, svensk tid, den 22 april kommer de signerade fotografierna i strikt limiterad upplaga att säljas på www.abbathemuseum.com/shop.

Bilderna kommer att finnas till beskådan på ordinarie öppettider i entréplan på ABBA The Museum under sommaren, där bilderna också kan köpas.

Taggar/Etiketter
Stockholm  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.