Världspremiär för en helt ny båttur - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Världspremiär för en helt ny båttur

Världspremiär för en helt ny båttur

På nationaldagen är det världspremiär för en helt ny båttur i Brunnsviken. Under turen berättas det om den kungliga historien förr och nu samtidigt som nationalstadsparken lyfts fram.

4 juni 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Turen ”Kungliga Haga” går mellan fyra bryggor i Brunnsviken där passagerarna kan gå av och på under en hel dag. Vid varje brygga finns något intressant att se eller göra. För den som är intresserad av kunglig historia finns ett flertal sevärdheter och den som vill ägna sig åt lugnare aktiviteter kan slå sig ner för en picknick i det gröna.

– Självklart är många nyfikna på kronprinsessparets framtida bostad och med tanke på de nya staketen som omringar Haga slott får man faktiskt de bästa glimtarna från vattnet, säger Marika Vänskä produktchef för turen Kungliga Haga, Strömma Kanalbolaget.

– Vi vill inspirera både stockholmare och turister att upptäcka mer av Kungliga Nationalstadsparken. De flesta känner nog inte till att grönområden som får skyddet ”nationalstadspark” ger oss en hållbarare stad som bättre kan stå emot förväntade klimatpåverkningar samtidigt som vi stressade storstadsbor har en oas för rekreation och livsnjutning.

Många i området samarbetar för att besökaren ska få ut så mycket som möjligt av sin parkvistelse, i båtbiljetten ingår därför mervärden hos några museer och restauranger avslutar Marika.

Strömma Kanalbolaget är kunglig hovleverantör och har bedrivit trafik med sekelskiftsfartyg till och från Drottningholm i över 40 år. Då Kung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia tillsammans med de kungliga barnen, flyttade till Drottningholm slott 1981, ökade besöksantalet med 50% och intresset för både kungafamiljen och slottet har hållit i sig sedan dess.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.