Vemdalsskalet får Sveriges kortaste 6-stolslift - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Vemdalsskalet får Sveriges kortaste 6-stolslift

Vemdalsskalet får Sveriges kortaste 6-stolslift

Inför vintern 2011/12 byggs en ny 6-stolslift i Vemdalen. Den nya liften - Skalet Express - ersätter den nuvarande Sörliften och blir med längden 590 meter och fallhöjden 96 meter Sveriges kortaste 6-stolslift. Det är en unik satsning som görs och Vemdalsskalet blir i och med den Sveriges första skidområde med en modern 6-stols expresslift i ett barn- och nybörjarområde.

12 april 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Inför vintern 2010/11 byggdes i Vemdalens skidområde Björnrike, Grizzly Express, som är Sveriges största och snabbaste expresslift. Till kommande säsong byggs Skalet Express på Vemdalsskalet som tvärt emot Grizzly Express blir Sveriges minsta.

Den nya expressliften har två uppgifter. Dels att ta bort förmiddagsköerna vid befintliga Sörliften som är entrén till Vemdalsskalets skidområde. Dels att ge barn och nybörjare en bekvämare, säkrare och snabbare resa till toppen. Skalet Express går därför trots sin höga kapacitet extra långsamt vid på- och avstigning. Den har även barnsäkra stolar med bland annat automatisk stängning och öppning av säkerhetsbygeln.
– Det är förstås en kostsam investering med en expresslift i ett nybörjarområde, men det tycker vi att våra gäster är värda. Skalet Express kommer till nytta för alla Vemdalens gäster eftersom vårt SkiPass oinskränkt gäller i våra tre skidområden Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna, säger Torgny Svensson, destinationschef SkiStar Vemdalen.

Förutom nya Skalet Express kommer nedfarterna i anslutning till den nya liften att struktureras om för att de ska bli så barn- och nybörjarvänliga som möjligt. Till det kommer även belysning och snötillverkning i området att förbättras.

Skalet Express finansieras av Vemdalsfastigheter AB och Länsstyrelsen i Jämtlands län. Expressliften kommer liksom övriga liftar i Vemdalen att opereras av SkiStar AB. Investeringen i skidåkningen, belysning och snösystem genomförs av SkiStar AB.

Skalet Express kommer att vara i drift den 15 november och invigning sker den 26 december kl. 11.00.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.