Videokonferens och affärsresande i oväntad allians - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Videokonferens och affärsresande i oväntad allians

Videokonferens och affärsresande i oväntad allians

Visual Conference Group och resebyrån Hogg Robinson Nordic har inlett ett samarbete. Data från Visual Conference Groups videosystem samt resedata från Hogg Robinson Nordic ger kunderna ett värdefullt statistikverktyg för effektiva möten.

15 juni 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är många som fortfarande tror att vi konkurrerar med varandra. Men det stämmer inte, säger Joachim Erenius på HRG Worldwide. Videokonferens och resande går hand i hand och är ett komplement till varandra. Det är ingen som tror att vi kommer att resa mindre i framtiden. Behovet av att träffas kommer alltid att finnas och antalet möten ökar ständigt. Det är viktigt att vi i resebranschen ligger i framkant vad gäller nya trender och ny teknik inom mötesbranschen.

Tillsammans med statistikverktyget Analyzer kan man nu samla data och information om både företagets videokonferensanvändande och företagets resemönster och ställa detta i relation till varandra. Mellan vilka orter reser vi mest? Mellan vilka orter förekommer flest videokonferenser? Är det samma personer som reser och använder videokonferens mest? Finns det vissa tider då det är svårt att boka rum, vilket i sin tur leder till ökat resande vissa perioder?

– Allt detta kan vi få fram i och med Analyzer. Alla efterfrågar nyckeltal och Analyzer ger oss detta baserat på information i realtid istället för att leta i ekonomisystem och bokningssystem för att se hur det såg ut förra veckan, månaden eller året, säger Jörgen Särner, affärsområdeschef för teleprecence och Video Service.

– Både resor och Videokonferenser bokas innan de sker vilket ger oss prognoser om framtiden redan idag! Det leder till att vi kan se och reducera de mönster och beteenden som kostar företaget pengar, och vi kan arbeta mycket mer proaktivt med dessa frågor, fortsätter Jörgen Särner. Detta är något vi alla vinner på, både inom mötesindustrin samt inom resebranschen.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.