Winn Hotel Group rekryterar fem kvinnor till toppositioner - | Konferensvärlden
Foto: Rickard L. Eriksson
Från vänster: Charlotta Olsson, Helena Törnquist, Therese Andersson, Cecilia Wingård, Anna Blomqvist.
Mötesnytt > Winn Hotel Group rekryterar fem kvinnor till toppositioner

Winn Hotel Group rekryterar fem kvinnor till toppositioner

På nya platser Det kvinnliga ledarskapet fortsätter att växa inom Winn Hotel Group. Efter rekrytering till fem toppositioner under januari föll valet på - fem kvinnor. Med en 100-procentig tillväxt på 4 år har Winn Hotel Group rekryterat nytt ledarskap till tre av sina tretton hotell samt tillsatt två nya roller till sitt huvudkontor i Gävle.

2 februari 2017, uppdaterad: 2 februari 2017

- I den debatt som pågår kring jämställdhet inom näringslivet ligger vi redan långt framme. Jag menar att för oss som hotellgrupp och mig som koncernchef är det en självklarhet att bidra till jämställdhet, säger Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group.

Han konstaterar att både historien och undersökningar visar att jämställdheten blivit bättre med åren, men att det fortfarande finns för stora skillnader och mycket att jobba med för näringslivet.

Nytillsatta roller

På Winn Hotel Groups hotell har det anställts tre nya direktörer i januari. Kvinnorna som ska leda hotellen till fortsatt framgång är Charlotta Olsson (Park Inn by Radisson Solna), Cecilia Wingård (Såstaholm Hotell & Konferens Täby) samt Anna Blomqvist (Park Inn by Radisson Lund). Cecilia Wingård blir även affärsområdeschef för Winn Hotel Groups möteshotell.

Nya funktioner har tillsatts på Winn Hotel Groups huvudkontor. Hotellgruppen har haft en organisk tillväxt på 100% över fyra år i både antal hotellrum, antal anställda, samt i ekonomisk omsättning.

- Behovet av nya funktioner har uppstått i och med vår kraftiga tillväxt, säger Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group.

Helena Törnquist, idag ekonomidirektör och medlem i koncernledningen samt styrelseledamot för hotellen har fått ytterligare ansvar som Vice Vd för Winn Hotel Group. Vidare har man anställt en PR och Kommunikationschef för bolaget, Therese Andersson.

- Samtliga är väl bevandrade med företaget och har sammantaget 45 års Winn-erfarenhet. Det är mycket glädjande när vi ser att vi kan erbjuda utveckling för medarbetare som visar engagemang och goda affärsmässiga resultat.

Balanserat ledarskap och företagskultur

För Winn Hotel Group är ledarskapsfrågor alltid högt på agendan.
- Vår grundfilosofi och insikt är att det är först när en medarbetare känner trygghet och trivsel som de kan prestera på topp, detta ställer stora krav på ledarskapet.Det är våra medarbetare som avgör gästernas trivsel och vilja att återkomma till oss, därför är våra ledare och medarbetare vår absolut viktigaste tillgång. Samtidigt som vi önskar ligga i framkant och vara modiga affärsmän och -kvinnor behöver vi också en reflekterande ledarksapstil med omtanke och acceptens av olikheter hos våra medarbetare, säger Junger.

Det som är en gemensam nämnare för dem Winn Hotel Group anställer är personlighet, engagemang glädje och affärsmässighet.
- Det är vårt DNA och tillhör den starka företagskultur som vi har. I den debatt som pågår kring jämnställdhet så känner vi att vi redan ligger långt framme och erbjuder ett balanserat ledarskap. Kvinnor i ledande positioner är för oss ingen nyhet. Av våra 13 hotell så har 10 kvinnliga direktörer. Detta har blivit uppmärksammat bland branschkollegor tidigare, säger Junger.

Om Winn Hotel Group

Winn Hotel Group, med sitt huvudkontor i Gävle, driver och äger 13 hotell i Sverige. Winnkoncernen är uppbyggd kring moderbolaget Winn Hotel Group AB, som är ett renodlat ägarbolag med strategiska fastighetsinnehav. Samtliga våra hotellrörelser och fastigheter ligger i egna aktiebolag, som dotterbolag till Winn Hotel Group AB. En multibrandstrategi gör det möjligt att etablera värdeskapande samarbeten med nationellt och internationellt starka varumärken.

Hitta konferensanläggning till nästa konferens, kickoff eller event på Konferensguiden.se Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.