Zon för digital tystnad på badet - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Zon för digital tystnad på badet

Zon för digital tystnad på badet

Det talas idag mycket om den digitala stressen och hur det påverkar vår hjärna och vår stressnivå att ständigt vara uppkopplade och nåbara.

20 december 2014,

Från mitten av januari ska det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi, Stockholm, att skapa en helt mobilfri zon.

- Vårt kundlöfte är att här ska människor kunna varva ned, hitta tillbaka till sin energi och åka hem med ny kraft. Att skapa ett område på vår anläggning där det är möjligt att helt stänga av den yttre världen är ett led i att förstärka detta kundlöfte, säger Florence Cardell Marknads- och försäljningschef på Yasuragi.

Den mobilfria zonen på Yasuragi kommer att innefatta det japanska badet med tvagningsrum, poolområde, varma källor, behandlingsrum och loungen där gästerna kopplar av mellan de varma baden.

- Vi vet att många idag använder mobiltelefon och surfplattor som ett arbetsverktyg. Så självklart är det möjligt att använda dessa fritt på vår mötesavdelning. Det vi vill åstadkomma med den mobilfria zonen är dock en möjlighet för människor att skapa lite mer balans mellan arbete och frihet och mellan att vara uppkopplad och att njuta av det som är här och nu, utan att berätta i sociala medier för alla man känner, kommenterar Florence Cardell.

Det kommer alltmer forskning som visar hur en alltför hög digital närvaro påverkar oss som människor. Studier visar att det påverkar våra stressnivåer i form av ökad kortisolutsöndring vilket bland annat får konsekvenser för sömnkvaliten. Även vår förmåga till social interaktion, vår empati, påverkas när vi ägnar alltför mycket tid på t ex social medier.

- Yasuragi betyder inre ro och harmoni. Vi vill vara trogna vårt koncept och erbjuda våra gäster att komma tillbaka till sig själva och finna mer av sin egen inneboende harmoni. Det här är ett naturligt steg för oss när det gäller att stärka vårt varumärke, avslutar Anna Spjuth, VD på Yasuragi.

På mötesavdelningen, i restaurangerna och övriga utrymmen är det tillåtet att använda mobiltelefon.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.