Avskilt i historisk miljö på Johannesbergs Slott - | Konferensvärlden
Johannesbergs Slott
Johannesbergs Slott
Johannesbergs Slott balsal
Johannesbergs Slott balsal
Johannesbergs Slott pool
Johannesbergs Slott pool
Reportage > Avskilt i historisk miljö på Johannesbergs Slott

Avskilt i historisk miljö på Johannesbergs Slott

Slott & Herrgårdar Endast tjugo minuter från Arlanda och med en halvtimme till Uppsala ligger vackra Johannesbergs Slott med vidunderlig utsikt över skog och ängar.

22 februari 2016, uppdaterad: 22 februari 2016

Till Johannesbergs Slott kommer konferensgäster från hela världen för att träffas i en lugn och avskild miljö, som samtidigt erbjuder stora mötesrum och den allra senast tekniken.

Slottet har genom århundradena varit hem för en lång rad adelsfamiljer, men fungerade under andra världskriget även som utbildningsplats för hemliga norska motståndsmän.

För tjugo år sedan tog familjen Kuhl över verksamheten och inledde då en omfattande renovering och tillbyggnad av det gamla slottet för att anpassa det till moderna konferensgästers önskemål och krav.

Storsatsning på moderna lokaler

Nya restauranger byggdes i den ursprungliga slottsbyggnaden, men framför allt byggdes två helt nya konferenshus, i samma stil som det gamla slottet, Johannesbergsflygeln och Karolinerhuset. Dessa hus innehåller – förutom fina och funktionella konferenslokaler – även utställningsytor för mässor och bilar.

Ovanför den största konferenssalen i Johannesbergsflygeln finner man en fantastisk festsal med plats för 200 personer och med nio meter upp till det stjärnhimmelliknande taket. Där finns även två barer samt platsbyggd scen för underhållning.

Här finns allt som ett större sällskap kan behöva och önska sig för en effektiv och samtidigt trivsam privat konferens.

- Vi har ofta stora företagsevenemang som måste kunna genomföras i fullständig avskildhet och då passar just detta hus väldigt bra, konstaterar hotellets ägare Manfred Kuhl.

Förra året gjordes även en stor investering i bland annat nya projektorer för att anpassa anläggningen till den senaste tekniken.

Vällagad mat av noga utvalada råvaror

- I köket serveras alltid husmanskost till lunch och den är så långt möjligt lagad på lokala råvaror från Roslagen, berättar Manfred Kuhl. Våra gäster uppskattar bra och rejäl husmanskost har vi märkt, men naturligtvis anpassar vi ju oss alltid efter kundernas önskemål.

Till kvällen bjuder Johannesbergs Slott på olika typer av trerättersmiddagar eller - om man så önskar - ordnar köket gärna fina bufféer på olika teman.

Fakta – Johannesbergs Slott

Totalt finns 24 konferensrum med plats för 2-200 personer. Slottet disponerar 43 enkelrum, 79 dubbelrum och 2 sviter, med sammanlagt 205 bäddar.

Här finns också en stor pool- och gymanläggning för såväl individuell som gruppträning, och vill man ut i naturen samarbetar Johannesbergs Slott med flera aktivitetsbolag som erbjuder olika aktiviteter i skog och mark.

Kostnadsfri hjälp att boka din konferens på Johannesbergs Slott får du på Konferensguiden.se

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.