Djurönäset – full fart i skärgården - | Konferensvärlden
Djurönäset
Djurönäset
Reportage > Djurönäset – full fart i skärgården

Djurönäset – full fart i skärgården

Konferenspärlor Vad sägs om att uppleva en konferens på en sjötomt mitt i Stockholms skärgård – ett område på 22 hektar? Djurönäset lockar med fantastisk natur, spännande aktiviteter och möten i intim miljö, trots att det är en jätteanläggning med plats för över 500 gäster. Nu erbjuder Djurönäset också en eventarena utomhus och arrangerar konferenser i juli.

13 april 2015, uppdaterad: 5 juni 2015

På ett näs på Djurö i Stockholms skärgård ligger anläggningen, som har kontakt med havet på alla sidor om näset. Det går att åka hit med SL-buss, vilket tar knappt tre kvart från Slussen. Djurönäset har klassificeringen fyra stjärnor Superior och har kapacitet för riktigt stora möten.

– Men det som gör oss unika är att trots volymen kan varje grupp uppleva avskildhet, i och med att vi har åtta olika hus där man bor och håller sina möten. Vi levererar 34 000 gästnätter per år, men håller ändå en väldigt hög kvalitet på vår service och inte minst på maten, säger Anders Wahlsten, försäljningschef på Djurönäset.

Djurönäset uppmärksammades i början av året med två utmärkelser, dels av Tripadvisor där kunderna placerade Djurönäset som nummer 19 av 25 bland Sveriges lyxhotell, dels av Business Travel Award där anläggningen nominerades som en av tre till Sveriges bästa mötesplatser 2015 av mötesbokare runtom i landet.

– Vi är såklart mycket stolta över att våra gäster har en sådan positiv bild av oss. Det är ett kvitto på vår strävan att göra gästernas upplevelser minnesvärda, säger Anders Wahlsten.

De åtta husen är helt nyrenoverade i nordisk stil. Och det har inte sparats på krutet. Ägarstiftelsen har satsat på Laminofåtöljer och Carpe Diem-sängar på rummen. Men tanken som genomsyrar Djurönäset är att man inte bara ska mötas och vila, utan också aktivera sig. Här finns en 25-meterspool inomhus och ett elljusspår ute. Konferensgäster kan också delta i yogapass eller ge sig ut på en roddtur eller paddeltur. I samarbete med aktivitetsbolag erbjuder Djurönäset också bland annat segling, fiske, RIB-båtar och till och med ubåtsutflykter.

– Ja, den är ingen volymprodukt eftersom den bara rymmer 3-4 passagerare per tur. Men konferenskunder väljer ofta att ha en tur med ubåten som pris i tävlingar. Det taggar personalen, säger Anders Wahlsten.

Efter alla aktiviteter kan man koppla av i bastun, antingen i huvudbyggnaden eller nere vid havet. Nu i sommar bygger Djurönäset ett unikt bastulandskap i anslutning till poolen, som när det öppnar i september kommer att bjuda på fem olika bastutyper. Men innan dess är det sommar och i motsats till nästan alla andra konferensanläggningar har Djurönäset öppet även i juli.

– Många av våra kunder jobbar med företag i resten av Europa, och där tar de inte ledigt förrän i augusti. Stockholms skärgård är magisk i juli, så då erbjuder vi naturligtvis riktigt bra priser på konferenser, säger Anders Wahlsten.

Under året kommer Djurönäset också att satsa på att utveckla ett eventområde utomhus. Det är deras fotbollsplan som rymmer tusentals personer vid ett event. Nu ska en lösning för toaletter, bar, dansgolv med mera sys ihop. Anders Wahlsten förklarar:

– Hittills har vi anordnat Skärgårdsfestivalen och midsommarfirande där, men nu vill vi aktivera ytan hela säsongen. Där kan kunder skräddarsy aktiviteter bara för sig själva. Vi tänker cirkus, tivoli, artister, grillning. Vi försöker vara lite kreativa och erbjuda något för kunder som vill ha något helt nytt och unikt.

Taggar/Etiketter
Djurönäset  Hotell  Kickoff  Konferens  Spa  Stockholm  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.