En rogivande oas – mitt i Stockholms city - | Konferensvärlden
Finlandshuset
Finlandshuset
Finlandshuset
Finlandshuset
Finlandshuset
Reportage > En rogivande oas – mitt i Stockholms city

En rogivande oas – mitt i Stockholms city

Behändigt placerat på Snickarbacken i centrala Stockholm hittar du Finlandshuset. Här konfererar du i ljusa och lugna lokaler samtidigt som du njuter av finsk samtidskonst, design och kultur. En vilsam oas mitt i stadens pulserande kärna som dessutom bjuder in till klassiskt finskt bastubad – med kallpool och styrelsebord.

Text: Helena Wikström

8 mars 2023,

Bara ett stenkast från Stureplan i Stockholm ligger Finlandshusets ljusa och vackra konferenslokaler. Här hittar man en stor och sex mindre konferenslokaler, samt en mingelvänlig festsal för cirka 200 personer. Vid en konferens här möts man lika bra mellan fyra ögon som mellan fyrahundra – en plats för både det stora som lilla mötet.

– Finlandshuset drivs av Compass Group och är en centralt belägen dagkonferensanläggning som lätt kan ordna andra typer av möten som workshops, utställningar och föreläsningar, berättar Jim Tan, enhetschef på Finlandshuset.

Finlandshuset ligger i Finlandsinstitutets vackra hus på Snickarbacken, en byggnad från 1896 som från början uppfördes åt KFUM. I huset finns Finlandsinstitutets lokaler, bibliotek, läsesal, utställningslokal/galleri samt i anslutning till receptionen en vinterträdgård.

– Vår största lokal, Sibeliussalen, är en stor och ståtlig sal som rymmer 200 personer i biosittning. Topeliussalen rymmer 50 personer och vidare har vi två lokaler som tar 30-40 personer. Dessutom har vi en bastu som man kan konferera i, säger Jim.

I sann finsk anda erbjuder Finlandshuset bastubad under konferensen – en aktivitet som är mycket uppskattad bland gästerna. Här ordnas genuina saunakvällar som avslutning på en dagskonferens, eller som mellanakt i flerdagarsmöten. I bastun sitter man bekvämt upp till 10 personer, här finns en kallpool att svalka sig i och ett mötesbord för den mer formella delen av den lilla konferensen.

Närvaron av vårt grannland finns på flera sätt när man besöker Finlandshuset. Möblerna i konferenslokalerna är designade av finska möbelformgivare och i galleriet visas finländsk samtidskonst och design. Verk av finska konstnärer finns också upphängda i de olika lokalerna.

– Vi har även en matsal som rymmer upp till 75 personer. Här serverar vi inte finsk mat, utan härliga bufféer, goda sallader eller enklare mat som wraps. Man kan starta dagen med en stor frukostbuffé hos oss och vill man så dukar vi även upp mat i några av konferenslokalerna, förklarar Jim.

Finlandshusets centrala läget gör det enkelt att kombinera konferensen med alla de nöjen en världsstad som Stockholm har att erbjuda. Men samtidigt som Stockholms livfullhet knackar på dörren, möts man i lugn och ro på Finlandshuset, den här anläggningen balanserar stadens brus med en stillhet och resultatet blir en härlig plats för framgångsrika möten.

– Vi har en liten fin innergård och vår vackra vinterträdgård där man kan sitta för en stunds vila och avkoppling, säger Jim Tan.

Det centrala läget gör det också lätt att ta en tur på stan för att titta på någon sevärdhet eller välja en spännande aktivitet från det stora utbud som Stockholm har att erbjuda. För längre konferenser, sammanträden och vistelser ordnar Finlandshuset logi i samarbete med intilliggande hotell.

Finlandshuset är en plats för möten. En plats där klassisk och modern arkitektur möts, en plats som andas mötet mellan två grannländer – en plats där företaget kan mötas i lugn och stillhet mitt i stadens brus.

Fakta:

Finlandshuset är inrymt i Finlandsinstitutets vackra hus på Snickarbacken i Stockholms city. Här finns 7 olika lokaler för upp till 200 personer, en bastu för både konferens och avkoppling, ett galleri som visar finsk samtidskonst och en vacker vinterträdgård. En plats för goda möten.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.