Energi för hjärnan på Vidbynäs - | Konferensvärlden
Vidbynäs
Vidbynäs villagtan
Vidbynäs
Fantastisk personal på Vidbynäs
Fantastisk personal på Vidbynäs
Reportage > Energi för hjärnan på Vidbynäs

Energi för hjärnan på Vidbynäs

Mötestrender En bilresa från Stockholm på cirka 45 minuter och man är plötsligt i en annan del av världen. Här, mitt i Sörmlands böljande landskap vid sjön Turingen, ligger vackra Vidbynäs.

3 november 2016, uppdaterad: 28 september 2018

Det pampiga gårdshuset ståtar på kullen, men snart upptäcker man det som är Vidbynäs storhet. Den charmigabygatan där de trivsamma hotellrummen är belägna och närheten till naturstigarna, golfbanan, kyrkan, ost- och vinbutiken och allt det andra som är samlat vid denna lilla oas, strax söder om Söder.

En plats att känna sig hemma på

Med ledstjärnan att alla gäster är människor med olika behov, tar sig personalen an den stora utmaningen att få alla att känna sig hemma. Tänket är att Vidbynäs ska vara en plats dit man som gäst kommer för att umgås med sina nära, kära och kollegor. Ambitionen är att man ska kunna sällskapa, njuta, ha roligt och släppa allt som innehåller ordet ”måste”.

– Vi är ett familjeägt hotell med uppdraget att skapa en välkomnande, hemtrevlig och personlig atmosfär, förklarar VD Maria Ahlin. Vi lägger stor vikt vid personalen och headhuntar alla för att vi verkligen ska få rätt människa på rätt plats. För oss alla, här på Vidbynäs, gäller att om vi mår bra mår vår gäst bra. Här finns alltid någon som bryr sig om dig som gäst!

Fokus på hjärnans behov

På knappt två år har antalet gäster ökat med nästan 60 procent och det beror enligt Maria Ahlin till stor del på personalens  fina värdskap, men kanske främst på att man har gjort verklighet av många tankar om vad som är viktigt för ett lyckat möte.

– Vår utgångspunkt är att alla företag som har sitt möte här på Vidbynäs gör en stor investering i sitt företag, men framförallt i sina kollegor. För att hjälpa våra kunder att få produktiva möten och att nå sina mål med sin investering, har vi arbetat med  era olika nya koncept, berättar hon.

En av dessa idéer har resulterat i projektet ”Brain Power to the People”.

– Våra gäster tänker så det knakar när de är här, så kort sagt handlar det om vad man kan göra för att ladda med energi för att hjärnans olika behov ska tillfredsställas på bästa sätt, men också hur man skapar effektiva pauser.

Tagit hjälp av vetenskapen

Vidbynäs satsar därför på det lilla viktiga mötet mellan mötespassen, det vill säga  - fikat, men också andra tillfällen där man kan hjälpa till att maximera förutsättningarna för hjärnan.

– Att maten ska vara god och vällagad är en självklarhet, men det  finns så mycket mer som man kan tänka på kring maten. Vi har gått grundligt och vetenskapligt till väga och tagit hjälp av en näringsfysiolog som har analyserat vad våra måltider verkligen ska innehålla.

Det kan handla om vilka antioxidanter och aminosyror som är bäst att tillföra kroppen för att hjärnan ska fungera effektivast, eller konkreta förslag på vad man ska äta från frukostbuffén för att ge hjärnan bästa starten på dagen.

För att komma ännu närmare det optimala mötet har Vidbynäs headhuntat den perfekta konferensvärden. En person som tar hand om stort som smått och som ska få alla gäster att må extra bra och kunna fokusera på sina möten.

– En viktig detalj är exempelvis att ställa upp alla dörrarna i pauser så att rummen syresätts eller visa våra kortfilmer om minigympa som får upp energi- och syresättningen av kroppen och hjärnan. En uppgift är såklart även att tipsa våra gäster om annan bra och hjärnsmart mat, konstaterar Maria Ahlin.

Resan fortsätter

Vidbynäs har smygstartat en viktig förändring av hela sitt möteskoncept. Nu väntar en spännande resa med att utveckla hjärnsmarta möten på riktigt.

– Om man nu ändå arrangerar ett stort och välplanerat möte, tycker vi att målet måste vara att man är piggare och har fått mer energi när man åker härifrån än när man kom hit. Så vi fortsätter att fördjupa oss i hjärnan och hur man kan motarbeta hjärntrötthet, avslutar hon.

Fakta Vidbynäs

På Vidbynäs finns elva konferenslokaler av varierande storlek, varav den största har plats för 150 personer. Hotellet har 84 hotellrum och 170 bäddar fördelat på enkelrum, dubbelrum, sviter och familjerum. Läs mer om Vidbynäs på Konferensguiden.se

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.