Grebbestads pärla - | Konferensvärlden
TanumStrand
TanumStrand omgivningar
TanumStrand skaldjur
Reportage > Grebbestads pärla

Grebbestads pärla

Konferenspärlor En dryg kilometer söder om - och en vacker strandpromenad bort ifrån - det levande fiskeläget Grebbestad ligger TanumStrand, en av Västsveriges största konferensanläggningar.

14 november 2016, uppdaterad: 4 februari 2022

TanumStrand ligger precis vid havskanten, på gångavstånd till Grebbestad och med kobbar och skär som utfyktsmål från hotellets brygga. Här är havet ständigt närvarande oavsett om du bor på hotellet eller i en av de många stugorna. Ett möte på TanumStrand är så mycket mer än bara en konferens. Att komma hit är att andas den friska salta lufen och att stanna upp en kort stund för solnedgången över havet. Och det är kanske just i sådana stilla ögonblick – fri från vardagens brus – som de stora, nya tankarna väcks.

Samtidigt  finns här på TanumStrand – precis mittemellan Göteborg och Oslo – en modern konferensanläggning och en av få i Västsverige som klarar mycket stora möten. Med cirka 1 000 bäddar och med det stora eventcentret Skagerrak som rymmer 800 personer, kan man enkelt arrangera kongresser, mässor, underhållningsevenemang eller andra stora event.

Mat från breddgraden

Och för att ytterligare möta sina gästers ökade krav på bekvämlighet, komfort och träningsmöjligheter, har man det senaste året genomfört en lång rad förändringar på TanumStrand.

– Vi befinner oss just nu i ett mycket intressant skede i anläggningens historia med stora ombyggnationer, berättar försäljningschefen Michael Ulhagen.

Förra hösten började en stor renovering och i våras stod en helt ny restaurang klar, Latitud 58°.

– Här är inspiration och råvaror hämtade från den 58:e breddgraden; detta eftersom restaurangen helt enkelt ligger där. Längs denna breddgrad är världens alla hav kalla, vilket ger fastare  fiskar och bättre skaldjur. I mån av tillgång och kvalitet köper vi råvaror från länder som ligger inom den breddgraden, framför allt från Sverige och Norge, förklarar han.

Kökets huvudfokus ligger därför på havets läckerheter. Här finns kräftor, krabbor, tång, musslor och räkor från lokala  fiskare och naturligtvis Grebbestads världsberömda ostron! Hela 95 procent av alla svenska ostron kommer från Grebbestad, så konstigt vore ju annars…

Ett spa med utsikt

Hotellets badanläggning har också det fått ett rejält ansiktsly och på andra våningen på hotellet ligger nu det nya Spa Horisont. Ett nordiskt spa med magni k utsikt över den fantastiska skärgården. Spa Horisont återknyter till Grebbestads historia som en gammal kurort med varma källor och kalla isbad.

Här  finns tre olika pooler, såväl inomsom utomhus, tre olika sorters bastu, ljusrum och ett stort rum för stillhet kallat Utsikten. I anslutning till badet ligger också det sprillans nya gymmet.

Nytt koncept - Fire and Ice

Gemensamt för TanumStrands spa och restaurang, förutom det geogra ska läget längs breddgrad 58, är temat eld och vatten. På hotellets spa erbjuds bland annat ritualen ”Fire and Ice”, där kyla möter värme och restaurangen serverar bland annat en del rätter på isbädd liksom en  flamberad efterrätt direkt vid bordet.

- Vi har också tagit fram en mängd nya aktiviteter som verkligen drar nytta av skärgården och dess omgivningar. Vi kommer nu att inrikta oss på spa, träning, hälsa och välmående. Tanken är att vi ska kunna erbjuda en mängd aktiviteter så att våra konferensgäster inte bara kan konferera, utan också aktivera sig på ett helt annat sätt än vad man kunnat tidigare, förklarar Michael Ulhagen avslutningsvis.

Fakta TanumStrand

På TanumStrand finns 165 hotellrum, de flesta med havsutsikt. Det finns också totalt 97 stugor med fyra eller sex bäddar. Läs mer om TanumStrand på Konferensguiden.se, här erbjuds du kostnadsfri bokningshjälp!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.