Grythyttan rustar för nya glansdagar - | Konferensvärlden
Reportage > Grythyttan rustar för nya glansdagar

Grythyttan rustar för nya glansdagar

Konferenspärlor Familjen Spendrup med vd:n Mia Spendrup i spetsen har med stor entusiasm och omsorg gett Grythyttans Gästgivaregård en ansiktslyftning. Renoveringen fortgår och de flesta utrymmen och lokaler har fräschats till. Näst på tur står ett av rummen som ska inredas av en hemlig svensk konstnär.

12 maj 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

I snart ett år har familjen Spendrups haft Grythyttans Gästgivaregård i sin ägo. Sedan förvärvet 2014 har den anrika 1600-talsgården med 21 fastigheter renoverats varsamt.

– Grythyttans Gästgivaregård hade varit i en nedåtgående spiral med lågt antal besökande jämfört med sina glansdagar på 70- och 80-talet. Vi såg en enorm potential i gården och köpte den med gott självförtroende efter övertagandet av Loka Brunn 2007. Loka Brunn har blivit en framgångssaga och om vi klarade av Loka Brunn skulle vi nog kunna få fart på Grythyttan också, berättar vd:n Mia Spendrup.

Mia Spendrup har tillsammans med Marie Dahlgren som är vice vd renoverat och inrett Grythyttan. Möbler har ropats in på auktion, befintliga möbler har målats och klätts om och nya gardiner har sytts upp till salonger och matsal. Ytskikt och kök har gåtts igenom och ett nytt gym och en ny bar i Bordeauxsalongen har byggts. Härnäst på renoveringslistan står receptionen och ett av rummen som ska inredas av en känd svensk konstnär.

– Konstnärsnamnet är än så länge hemligt, men det ska bli väldigt spännande. Inget rum ska vara det andra likt och man ska kunna boka rum efter sinnestämning eller känsla. Att renovera en 1600-tals gård och bevara den genuina känslan tar tid och är egentligen ett evighetsprojekt. Nya möbler måste passa in och befintliga möbler måste renoveras försiktigt, berättar Mia.

Grythyttan satsar från och med nu stort på konferenser och en nyhet är att företag kan boka särskilda hus eller till och med hela gästgivargården för avskilda möten. Verksamheten har två större konferenslokaler: Galleriet som har plats för 100 personer och Vinboden som tar 50 personer. Utöver det finns det mindre rum för styrelse- och ledningsgruppsmöten. Hyr man hela gården disponerar man 54 rum och 105 bäddar.

– Det finns företag och grupper som inte vill ha någon publicitet och vill ha hela stället för sig själva. Allt det är möjligt sedan vi tog över. Till det kan vi bjuda på fantastisk gastronomi med hög servicenivå, säger Mia.

För konferensgäster finns det en hel del att göra. Förutom gym, kallbad och bastu erbjuds matlagningsevent som fått ett stort uppsving igen sedan storhetstiden på 90-talet. Gästgivargårdens personal håller föredrag om råvaror och tillagningssätt för att gästerna ska kunna få till ”den perfekta smaken” där hemma.

Grythyttans koncept ”Familjen Spendrups vinkök” innebär närproducerade råvaror och unika viner. Ett besök ska kort och gott vara en helhetsupplevelse för kropp och själ. Under Grythyttans Gästgivaregård finns stora katakomber som rymmer en unik vinkällare med 3 000 flaskor från hela världen. Där finns det mesta i vinväg och för att utöka omfånget av vinbuteljer har en budget satts för att kontinuerligt köpa in vin från spännande vingårdar eller särskilt goda år.

När Grythyttans Gästgivaregård letade efter en köksmästare tyckte de att det var svårt att hitta rätt person. Valet föll på Lisa Lindström och Jacob Kelly som är utbildade till kulinariska kockar och måltidskreatörer på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

– Vi tänkte om och gjorde en inventering över vad vi ”hade hemma”. Vi valde att lyfta fram två av våra unga kockar, Lisa och Jacob, som souschefer. Båda har verkligen visat framfötterna och brinner för att utveckla våra produkter och är nu ytterst ansvariga för köket och vårt matutbud. Vi tycker det är viktigt att låta människor växa och känner att det är helt rätt att satsa på dem, avslutar Mia Spendrup.

 

Taggar/Etiketter
Grythyttan  Konferens  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.