Långt borta men nära - | Konferensvärlden
Hotel j
Hotel j
Hotel j
Reportage > Långt borta men nära

Långt borta men nära

Konferenspärlor Hotel J – en urban skärgård när den är som bäst! Här möts det privata och det publika, det marint moderna och sekelskiftets charm. Här kan du konferera i stillhet bara 30 minuters båtfärd från storstadens larm.

Text: Helena Wikström

21 oktober 2021,

Som en berg och dalbana har det senaste ett och ett halvt året varit. I perioder har Hotel J fått stänga ner helt, för att sedan öppna upp med restriktioner för hygien, avstånd och antal. Efter en tuff vinter kunde man i våras äntligen känna av en ljusning.

– Fler grupper ville besöka oss och när det blev möjligt att vara utomhus skapade vi fler anpassade aktiviteter som food-truck och DJ i trädgården, berättar Charlotte Hagefors, Sales Manager på Hotel J.

Hotel J:s lättillgängliga läge, 10 minuter med bil från Slussen och 30 minuter med båt från Nybrokajen, har alltid bidragit till dess populäritet. En faktor som förstärktes under pandemin då många önskade trygga och säkra transporter till sina besöksmål.

Fortfarande tryggt och säkert

Efter en fantastisk sommar då både hotellet och restaurangen varit fullsatta, är Hotel J nu mitt uppe i höstens tryck med höga förväntningar hos både privata gäster och konfererande grupper.

– Det är fantastiskt kul och personalen är supertaggad, så vi vet att vi är ett bra team som kan leverera vad våra kunder önskar, säger Charlotte.

Förfrågningarna kommer nu nära det önskade datumet, och många gäster vill fortfarande ha lite större lokaler med luftigt avstånd mellan deltagarna. Hotel J gjorde också en investering förra året för att kunna erbjuda säkra tekniska lösningar.

– Möjligheten till videokonferenser är numera en hygienfaktor. Småsnuviga anställda stannar nu hemma men kan delta över videolänk, fortsätter Charlotte.

Tre separata byggnader

Förutom det unika läget, är Hotel J:s styrka närheten till naturen och det faktum att anläggningen består av tre byggnader med många separata entréer.

– Vi kan lätt styra grupper så de inte är inpå varandra. Du kan ha en egen in- och utgång till många av våra konferenslokaler, och vill du så kan du boka både Tornvillan och Fabrikörsvillan och ha ett helt hus för dig själv, förklarar Charlotte.

Tornvillan och Fabrikörsvillan bjuder på storslagen sekelskiftescharm och är båda belägna alldeles invid vattnet. Tornvillan består av sju våningar med konferens- och mötesrum och Fabrikörsvillan har fyra olika konferensrum. Själva hotellet, där också välkända Restaurant J ligger, är en modern skärgårdsbyggnad med en konferenslokal som rymmer 160 personer i biosittning.

– Vi erbjuder grupper enskilda middagssittningar, även om restaurangen givetvis följer alla restriktioner med antal personer per bord, berättar Charlotte vidare.

Att tillbringa mycket tid utomhus är något som Hotel J alltid uppmuntrat och lyfter gärna fram de aktiviteter som ligger dem och platsen naturligt nära. Den populära bastun, alldeles vid havet, var i full gång under vintern då man även öppnade upp en vak i isen för modiga kallbadare.

– Trenden med kallbad har blivit allt större och passar väl med den wellness-linje vi satsar på, säger Charlotte.

Traditionell jul

En uppdämd längtan efter förra årets inskränkningar gör att Hotel J redan nu ser en stor efterfrågan på årets julbord.

– Många längtar efter en traditionell jul, en ”Fanny och Alexander-jul”, och vi kommer ha våra julbord i Tornvillan så det blir väldigt traditionellt, säger Charlotte.

Även privata middagar är det ett stort tryck på och Hotel J vill vara duktiga på alla segment – Nackabaserade företag, privatgäster från hela landet och konferensgäster från hela världen.

Den dynamiska blandningen mellan det modernt marina och det pietetsfulla sekelskiftet, mellan de privata gästerna och konferensgrupperna gör Hotel J till en uppskattad plats man gärna återkommer till.

Fakta:
Hotel J har 316 bäddar fördelade på 158 dubbelrum. En välrenommerad restaurang, Restaurang J, som har 120 platser inomhus men lika många platser utomhus i tältet på bryggan. Anläggningen består av tre olika byggnader: Hotel J, Tornvillan och Fabrikörsvillan med rum för upp till 160 mötesdeltagare. Kommer du resande hit med egen bil finns ett stort garage för alla gäster, annars rekommenderas båtturen från Nybrokajen eller bussen från Slussen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.