Långt borta men nära - | Konferensvärlden
Hotel J Nacka Strand
Hotel J Nacka Strand
Hotel J Nacka Strand
Hotel J Nacka Strand
Hotel J Nacka Strand
Hotel J Nacka Strand
Reportage > Långt borta men nära

Långt borta men nära

Konferenspärlor Hotel J – en urban skärgård när den är som bäst! Här möts det privata och det publika, det marint moderna och sekelskiftets charm. Här kan du konferera i stillhet bara 30 minuters båtfärd från storstadens larm.

Helena Wikström

7 maj 2020,

Hotel J ligger fantastiskt vackert vid inloppet till Stockholm. Vattnet, stillheten, det rena och vackra blir en självklar del i hur man arbetar. Konceptet är tydligt; vattnet och brasorna, tystnaden och lugnet. Och den vackra trygga miljön.

För knappt tio år sedan gjorde hotellet en stor expansion – man gick från 45 rum till 158. En satsning som lett fram till att platsen idag är lika välbesökt av privatpersoner som av konferensgäster. De har lyckats skapa en dynamisk mix av det publika och det privata.

Det lättillgängliga läget, bara 12 minuter med buss från Slussen och 30 minuter med båt från Nybrokajen bidrar givetvis till anläggningens popularitet.

En destination för många tillfällen

Så en kort resa från storstadens hets erbjuder Hotel J en lättillgänglig ”get-away”. Något som uppskattas av gäster från hela Mälardalen men också av boende från närområdet, som kan ha Restaurant J som en kvarterskrog, Tornvillan som festlokal och boka in sina nattgäster på hotellet.

– Vi är en destination som passar för många tillfällen, berättar Sophie Norberg, vd på Hotel J.

Under sommarhalvåret besöks Hotel J av många utländska gäster. Både privatpersoner och stora företagsgrupper uppskattar avskildheten och skärgårdsmiljön såväl som närheten till Stockholms city. I höstas stannade en grupp utländska gäster i hela sex veckor för att genomföra en omfattande billansering.

Modernt möter sekelskifte

Hotel J erbjuder konferensmöjligheter i alla sina tre byggnader. Själva hotellet, där också välkända Restaurant J ligger, är en modern skärgårdsbyggnad medan Tornvillan och Fabrikörsvillan bjuder på den charm som finns i storslagna sekelskifteshus. Tornvillan består av sju våningar med konferens- och mötesrum alldeles intill vattenbrynet. Även exklusiva Fabrikörsvillan ligger alldeles invid vattnet med 4 olika konferensrum och vackra matsalar för enskilda middagssittningar. I det moderna hotellet finns den största konferenslokalen som rymmer 160 personer i biosittning.

– Med dessa  tre hus kan vi anpassa en konferens efter kundens behov. Bor man här flera nätter kan man till exempel ha middag enskilt i Tornvillan ena kvällen och äta middag i restaurangen den andra kvällen, förklarar Sophie Norberg.

Bastu, spa eller skärgårdstur med båt

Den dynamiska blandningen mellan det modernt marina och det pietetsfulla sekelskiftet, mellan de privata gästerna och konferensgrupperna är en av Hotel J:s många styrkor.

– Vi vill vara duktiga på alla segment. Nackabaserade företag som besöker oss regelbundet, privatgäster från hela landet och konferensgäster från hela världen, säger Sophie.

Till sina konferensgäster vill Hotel J gärna lyfta fram de aktiviteter som ligger dem och platsen naturligt nära. Kanske boka en spaupplevelse på Njuta Spa där du kan välja mellan olika behandlingar. Eller njuta i den mycket populära och väl använda bastun på Hotel J. Bastun används året om av både privatpersoner och företag, men också av Mindfullnessgrupper som vill stretcha både kropp och sinne. Du kan även få uppleva Stockholms vackra skärgård till havs, med segelbåt eller med motor. Hel- eller halvdagsutflykter kombinerade med fiske om så önskas.

Återkommande gäster

Många av Hotel J.s konferensgäster väljer att återkommande lägga sina möten och konferenser här. Och det är inte underligt, med den unika kombination av gammalt och nytt, stad och skärgård, privat och publikt som Hotel J erbjuder.

Hotel J

har 316 bäddar fördelade på 158 dubbelrum. En välrenommerad restaurang, Restaurang J, som har 120 platser inomhus men lika många platser utomhus i tältet på bryggan. Anläggningen består av tre olika byggnader: Hotel J, Tornvillan och Fabrikörsvillan med rum för upp till 160 mötesdeltagare. Kommer du resande hit med egen bil finns ett stort garage för alla gäster, annars rekommenderas båtturen från Nybrokajen eller bussen från Slussen.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.