Lugn och hemtrevnad på TanumStrand - | Konferensvärlden
Tanumstrand
Tanumstrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
Reportage > Lugn och hemtrevnad på TanumStrand

Lugn och hemtrevnad på TanumStrand

Konferenspärlor En dryg kilometer söder om - och en vacker strandpromenad bort ifrån - det levande fiskeläget Grebbestad ligger TanumStrand, en av Västsveriges största konferensanläggningar mitt bland klippor, sjöbodar och den fantastiska skärgård som Evert Taube så gärna skaldade om.

8 november 2017,

I den fantastiska miljön, med havet och klipporna som närmsta granne, finner man på TanumStrand ett speciellt lugn som är svårt att hitta någon annanstans. Samtidigt händer det hela tiden saker här och anläggningen renoveras och moderniseras ständigt för att möta såväl konferensbesökarens som privatgästernas krav och förväntningar.

Lugnet på klipporna

Ett möte på TanumStrand är så mycket mer än bara en konferens. Att komma hit är att andas den friska salta luften och att stanna upp en kort stund för solnedgången över havet, med dess kobbar och skär. Och det är kanske just i sådana stilla ögonblick – fri från vardagens brus – som de stora, nya tankarna väcks.

Samtidigt finns här – precis mittemellan Göteborg och Oslo – en modern konferensanläggning och en av få svenska anläggningar som klarar mycket stora möten; det stora Eventcentret Skagerrak rymmer knappt 800 personer, så här kan man enkelt arrangera kongresser, mässor, underhållningsevenemang eller andra stora event.

- Våra konferensvärdar tar alltid hand om våra gäster när de kommer. Allt ska vara på plats så att det konstruktiva mötet kan komma igång problemfritt, oavsett om det är en liten ledningsgrupp eller en stor kongress, förklarar försäljningschef Michael Ulhagen.

Skaldjursfokus i restaurangen

I restaurangen Latitud 58°, fint inredd i ljus, nordisk design, upplever man Skagerraks skiftningar rakt utanför fönstret. Restaurangmiljön bjuder på en inspirerande atmosfär med open kitchen där kulinariska hantverk blir till ett skådespel för besökaren. Restaurangen har sittgrupper för både det stora och det lilla sällskapet och sommartid finns även bord på uteserveringen på bryggan alldeles vid strandkanten. 

- Skaldjuren från våra egna vatten är en viktig del av matupplevelsen i restaurang Latitud 58°. Våra kockar har komponerat en meny baserat på råvaror från nordliga breddgrader och här finns kräftor, krabbor, tång, musslor och räkor från lokala fiskare och naturligtvis Grebbestads världsberömda ostron!

Spa och hälsosamma aktiviteter

Hotellets badanläggning, Stora & Lilla Blå, har också fått ett rejält ansiktslyft och på andra våningen på hotellet ligger nu det fina Spa Horisont. Ett nordiskt spa med magnifik utsikt över den fantastiska skärgården. Spa Horisont återknyter till Grebbestads historia som en gammal kurort med varma källor och kalla isbad. Här finns tre olika pooler, både inom- och utomhus, tre olika sorters bastu, ljusrum och ett stort rum för stillhet kallat Utsikten.

- Vi jobbar mycket med ”Må bra konceptet” och har en mängd olika aktiviteter för detta ändamål och alla dessa riktar sig såväl till konferensgruppen som till privatgästen, förklarar Michael Ulhangen.

Men som den havsnära anläggning man är har man också anpassat sitt aktivitetsprogram utifrån den vackra omgivningen.

- Vi har tagit fram en mängd nya aktiviteter som verkligen drar nytta av skärgården och dess olika miljöer. Något som vi gärna gör för våra gäster är att ta med en skaldjursbuffé på någon av våra närliggande öar, berättar Michael Ullhagen. Tänk bara att kunna njuta av havets läckerheter på en klippa och njuta av vår fantastiska skärgård. I många fall helt oslagbart!

Spännande utveckling

Att det händer mycket på TanumStrand och att det finns stora visioner för framtiden går inte att ta miste på.

- Vi är inne i en otroligt spännande fas där hotell och restaurang genomgått stora förändringar det senaste året, konstaterar Michael Ulhagen avslutningsvis. Hos oss är atmosfären ”otvungen” och vi vill förmedla känslan av att våra gäster kommer hem till oss på TanumStrand. 

Fakta TanumStrand:

På TanumStrand finns 165 hotellrum, de flesta med havsutsikt. Det finns också totalt 97 stugor med fyra eller sex bäddar, och totalt cirka 800 bäddar (eller, med extrasängar, strax över 1000).

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.