Milsvid vattenutsikt och Volvosafari på Novotel Göteborg - | Konferensvärlden
Reportage > Milsvid vattenutsikt och Volvosafari på Novotel Göteborg

Milsvid vattenutsikt och Volvosafari på Novotel Göteborg

Konferenspärlor Gamla porterbryggeriet i Majorna i Göteborg stoltserar med topprenoverat hotell, vacker havsutsikt och goda porterprovningar. För aktivitetssugna gäller det att inte missa hotellets omtalade bilsafari. Safarin har rönt så stor succé att journalister från hela världen vallfärdar till Novotel Göteborg.

24 september 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Vid Göteborgs hamninlopp i Carnegies gamla porterbryggeri ligger Novotel Göteborg. Sedan inflyttningen 1986 möts hotell- och konferensgäster av ett modernt hotell med gästrum med vy ut mot Älvstranden och havet. Bryggeriet byggdes ursprungligen av tyske handelsmannen Abraham Lorent 1807 och såldes vidare vid en konkurs 1836 till skotten David Carnegie. Porterölen ansågs närande och hälsosam och ammande kvinnor ordinerades porter med äggula på den tiden. Under sina glansdagar runt förra sekelskiftet producerade bryggeriet 5,5 miljoner liter porter som dracks i Sverige och exporterades till New York och Brasilien.

– När bryggeriet skulle få prominent besök av kungen lät man bygga ett stort porterfat. Vid kungabesöket åt de lunch inuti öltunnan. Idag har vi populära porterprovningar där för upp till 24 personer med Sveriges främsta porterkännare som berättar om ölen, hur det tillverkas och om dess historia på porterprovningarna, berättar Jessica Jedenby, marknadschef på Novotel Göteborg.

Förutom provning av Carnegie Porter, som numera tillverkas av Carlsbergs bryggeri i Falkenberg, har hotellet också andra ölevent där deltagare får prova öl från hela världen eller öl från närliggande mikrobryggerier. För den historieintresserade finns guidade visningar av bryggeriet att ansluta till.

På hotellet finns ett drygt 20-tal olika aktiviteter att välja mellan och det som utan tvekan rönt störst uppmärksamhet är Volvosafarin. Volvo PV 444–544 tillverkades 1947–1965 i Göteborg i 440 000 exemplar. På Novotel kan safarideltagare få en guidad rundtur genom att åka med eller själv köra en av de fyra veteranbilarna som deltar i bilkaravanen.

– Vår bilsafari är jätteuppskattad av konferensgäster och turister. Många journalister och tv-team från USA, Tyskland och Storbritannien har varit här och gjort reportage om vårt event. Vår vd fick en idé när han var på besök i Berlin där de hade Trabantsafari. Han tänkte då: Varför inte göra en Volvosafari? Och på den vägen är det, berättar Jessica.

Bakom hotellet ligger ett kulturreservat med ruiner av Älvsborgs fästning från 1300-talet och byggnader från Ostindiska kompaniets storhetstid. Nedanför finns vackra omgivningar nära klippor dit gäster kan ta med en picknickkorg för att njuta av havsvattnet.

I hotellbyggnaden finns gamla detaljer som vittnar om husets gamla bryggerihistoria. Alla gästrum är på minst 24 kvadratmeter, har högt i tak och en vacker utsikt mot antingen havet eller mot ruinerna. I brygghuset vid kajen finns fyra konferenslokaler med direkt utsikt mot vattnet. Närmast kajen finns tre pråmar som ligger i vattnet som också kan bokas för konferenser. Från hotellet nås Göteborg city genom kollektivtrafikbåten Älvsnabben eller spårvagnen. Men innan man börjar utforska staden har Jessica ett tips för en gourmet.

– Rummen är verkligen speciella liksom hotellets läge. Gillar man mat ska man absolut äta en god middag i hotellets restaurang med havsterrass eller i den närliggande restaurangen Sjömagasinet som drivs av proffskockarna Ulf Wagner och Gustaf Trädgårdh, avslutar hon.

Taggar/Etiketter
Göteborg  Kickoff  Konferens  Sjönära möten  

Läs vidareSök igen

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

1
Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.