Möte vid den fria havshorisonten - | Konferensvärlden
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Reportage > Möte vid den fria havshorisonten

Möte vid den fria havshorisonten

Konferenspärlor Längst ute på en udde i Nynäshamn hittar du Nynäs Havsbad. I en vacker historisk miljö kan du och din grupp njuta av årstidernas växlingar, fantastiska spa-upplevelser och uppleva havet, havet, havet.

Text: Helena Wikström

23 januari 2023, uppdaterad: 23 januari 2023

Nynäs Havsbad är en unik plats. I början av 1900-talet var udden en välbesökt kurort för Stockholmssocieteten och blev sedan en rehabiliteringsanläggning. När den verksamheten lades ned stod de vackra gamla byggnaderna och förföll under många år – till Nynäsbornas stora sorg.

– Starten av nuvarande Nynäs Havsbad togs av en lokal byggherre som kontaktade Sodexo för restaurerandet av det gamla hotellet, berättar Ingrid Brinklöv, Försäljningsansvarig.

Idag har det gått tjugo år sedan Nynäs Havsbad öppnade och under pandemin har man använt tiden för att se över och renovera sina många byggnader. Strandhotellet har 24 hotellrum och här hittar du även restaurang och reception. Intill ligger Badhotellet med 49 hotellrum och fyra av de elva konferenslokalerna. Ihopbyggd med Badhotellet ligger en av de ursprungliga byggnaderna som idag är en festlokal och här finns också den största konferenslokalen som rymmer 100 personer.

– Men det unika med Nynäs Havsbad är vår Havspaviljong. En vacker ljus byggnad i sekelskiftesstil som ligger utbyggd ute på vattnet och som rymmer både vår spa-del och fyra ljusa konferensrum, berättar Ingrid.

I den nyrenoverade Havspaviljongen kan du inte komma närmare havet än om du hoppar i det. I sydlig riktning har du en helt fri havshorisont, och man besöker inte Nynäs Havsbad utan att spendera en stor del av tiden nere i Havspaviljongen. Här njuter man inomhus av relaxpoolens små bubblor eller kopplar av i den lugna relaxavdelningen. Ute på bryggan finns den 38-gradiga sittpoolen och här ligger också bastuhuset med 3 olika bastuupplevelser.

– Idag har det ju blivit väldigt populärt med vinterbad så vi håller alltid en vak öppen. I vår spa-avdelning kan du också välja mellan ett stort antal spa-behandlingar och här finns en bar som serverar dryck och lättare tilltugg, säger Ingrid.

Det är en totalupplevelse att besöka Nynäs Havsbad och njuta av allt spa-avdelningen har att erbjuda – oavsett säsong. På vintern är det en magiskt att sitta utomhus i den varma poolen och njuta av en stjärnklar natt, på sommaren möter du den friska havsluften och det salta havet som lockar till bad. För de konfererande gästerna ingår entrén till spa-avdelningen i priset.

– Hos oss är de fyra årstiderna så tydliga. Alla har sin särpräglade skönhet och unika tjusning. Man kan inte vara så här nära havet utan att påverkas av dess växlingar, fortsätter Ingrid.

Nynäs Havsbad andas också sin historia. Här finns känslan av den gamla kurortsmiljön kvar i byggnaderna som berättar sin del av den långa historien.

– I vår renovering tillför vi ny historia. Med stil och färgsättning som speglar vår tid och som blickar framåt, förklarar Ingrid.

Att aktivera sig när man är på konferens på Nynäs Havsbad handlar i mångt och mycket om att utnyttja den härliga spa-avdelningen till fullo men dessutom samarbetar anläggningen med ett lokalt ölbryggeri och inhyrda aktivitetsbolag som erbjuder kajak, rib-båt eller mountainbike. Maten på Nynäs Havsbad följer årstidernas växlingar och eftersom anläggningen är Svanenmärkt lägger man ett stort fokus på att välja rätt råvaror utifrån miljöaspekten.

– Hos oss vill vi att man tar chansen och njuter av livets goda, avslutar Ingrid.

Fakta:

Nynäs Havsbad ligger utanför Nynäshamn, 35 minuter från Stockholm. Här kan du konferera med havet som närmaste granne i något av de 11 konferensrummen där det största rymmer 100 personer. Här finns 73 hotellrum och en spa-avdelning som ligger utbyggd rakt över havet. En unik miljö med historiska byggnader vill ge dig chansen att koppla av och njuta av det goda livet. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.