Nu ska Waxholms Hotell bli skärgårdens Grand Hôtel - | Konferensvärlden
Reportage > Nu ska Waxholms Hotell bli skärgårdens Grand Hôtel

Nu ska Waxholms Hotell bli skärgårdens Grand Hôtel

Konferenspärlor Sedan första april ägs jugendhotellet i Vaxholm av Original Hotels. Nya vd:n och ägaren Tobias Ekman har jobbat nära hotellmagnaten Petter Stordalen i många år och har en noga genomtänkt plan på hur hans och kompanjonen Olof Skarmans nyförvärvda hotell ska nå den absoluta toppen. Ny kökschef, sofistikerad renovering och maxad service ska bana vägen till målet.

12 maj 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Vaxholms arkitektklenod ligger vackert vid Söderhamnen och omges av Södra Vaxholmsfjärden och Vaxholms fästing. Redan i slutet av 1700-talet låg värdshusrörelsen Hotellhörnan där och 1856 byggdes föregångaren till dagens hotell. En stor brand 1899 förstörde byggnaden och arkitekt Erik Lallerstedt byggde 1903 det hotell som finns där idag.

– Många hotell som exempelvis Yasuragi jobbar hårt med konceptualisering och storytelling. Vårt hotell har stått där sedan 1903 i den vackra skärgården och någon story behöver inte hittas på – det är bara att förädla det som finns, säger Tobias Ekman, vd och nybliven ägare till hotellet.

Ekman kan hotellbranschen både innan och utan och har arbetat 18 år med de absolut mest prestigefyllda hotellen i Sverige. Efter några år utomlands började den svenska hotellkarriären inom Wallenbergssfären på Grand Hôtel Stockholm och därefter bar det av till Choice-kedjan. Karriärstegen fortsatte som försäljningschef på Clarion Hotel Stockholm efterföljt av vd-brickan för Clarion Hotel Sign, vid Norra Bantorget. Inom några år avancerade han till att leda Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts som Skandinavienchef, där bland annat Yasuragi och Copperhill ingår.

– Det var tio häftiga år på Nordic Choice Hotels. Petters expansionstempo är snabbt och modigt. När jag skulle köpa Waxholms Hotell gjordes köpet noga och försiktigt med ekonomiska rådgivare. Det var mitt första hotellköp och det blev en stor affär för oss då vi även köpte andra fastigheter i samma veva, fortsätter Tobias. 

Nystartade hotellgruppen Original Hotels ska utgöras av livsstilshotell och fler hotellköp är planerade. Första etappen är att förvärva cityhotell och spahotell i och kring Stockholm.

Men just nu ligger fokus på en varsam renovering av hotellet med 42 rum, sex konferensrum, två restauranger och en bar.

– Vi ska jobba mycket med konferenssidan. Jag vill tvätta bort konferensstämpeln från våra konferensrum och åstadkomma en flexibilitet som möjliggör såväl konferens som middagar, bröllop, mingel och företagsevent i rummen. Vi ska exempelvis dölja whiteboards och konferensteknik på ett vackert sätt. Samtidigt ska det självklart vara bra nivå på konferenstekniken, berättar Tobias. 

Ordet förädling är ledordet för renoveringen då jugend och sekelskiftesstilen ska accentueras och allt ska fräschas till. Köksmässigt blir det en hel del förändringar då en ny köksmästare ska anställas.

– Skärgårdsbuffén blir kvar och jag skulle förmodligen bli mordhotad om jag tog bort strömmingen, så är given på menyn, men ska även här kika på en varsam modernisering. Sommarkrogen Kabyssen ska få ett nytt krogkoncept med en mer avslappnad restaurangmiljö och modern, ”medveten”, mat. Vi ska fokusera mer på hållbarhet, fortsatt servera kött, fisk, fågel men tänka på vad som är ekologiskt och närproducerat samt fler fräscha vegetariska rätter.

Målgruppen är bred och hotellet gästas av såväl lokalbefolkning, konferensgäster, turister, bröllopsgäster som privata båtägare som lagt till i krokarna för en god lunch eller bara en öl. Restaurang Kabyssen kompletteras på somrarna med en stor uteservering, med plats för 120 matgäster.

– Hos oss kommer gäster som värdesätter god mat, fina hotellrum och bra konferensmöjligheter med magnifik utsikt och skärgårdskänsla att stormtrivas i. Vår serviceambition är hög och ska kombineras med en hemma hos-känsla. Vårt mål är att gästernas förväntningar alltid ska överträffas, avslutar Tobias Ekman.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.