Rönneberga – en plats att längta tillbaka till - | Konferensvärlden
Rönneberga Konferens
Rönneberga Konferens
Rönneberga Konferens
Rönneberga Konferens
Rönneberga Konferens
Rönneberga Konferens
Rönneberga Konferens
Reportage > Rönneberga – en plats att längta tillbaka till

Rönneberga – en plats att längta tillbaka till

Konferenspärlor Längst ute på Lidingö, på Elfviks udde, hittar du Rönneberga. Här har det anordnats konferenser, kurser och möten sedan 1969 då anläggningen byggdes – just för att vara en mötesplats. Som en egen liten resort där det folkliga står i centrum och skapar en anda av värme och gemenskap.

Text: Helena Wikström

19 april 2023,

En egen liten resort endast 20 minuter från Stockholm med allt man kan önska sig, både för en konferens eller för en härlig weekend med vännerna. Populärt besöksmål för drop-in luncher, eftermiddagsfika eller övernattningsställe för affärsresenärer.

– Fram till pandemin så var Rönneberga en renodlad konferensanläggning. Idag arbetar vi mot alla segment och har blivit en populär plats att besöka både för privatpersoner och konfererande grupper, berättar Gunilla Runsten, vd på Rönneberga.

Här finns paddel- och boulebanor, restaurang, bar, stora uteserveringar och 98 hotellrum i tre byggnader. Här hittar du ett stort vackert badhus byggt i koppar, med stora fönster från golv till tak. I badhuset kan du simma i den stora poolen, här finns bubbelpooler, gym, torr- och ångbastu samt en stor relaxavdelning. 

– Rönneberga är folkligt. Vi har våra kärnvärden som är viktiga för hela verksamheten; kvalitet, värdskap och folklighet, fortsätter Gunilla.

Här finns konferensfaciliteter både för den lilla som stora konferensen. 16 konferenslokaler där de två största tar upp till 240 personer och är utrustade med den absolut senaste tekniken. Vill man konferera mindre men intimare så finns det konferensrum i de tre hotellbyggnaderna.

– Våra tre hotellbyggnader är helt nyrenoverade och i vart och ett av dem så finns det en exklusiv konferensvåning som rymmer 30 personer, berättar Gunilla.

Work and play är ett koncept som lämpar sig utmärkt på Rönneberga. Läget längst ute på Elfviks udde, med stora aktivitetsytor, egen fotbollsplan och egen brygga är som gjort för roliga aktiviteter. Längst ute på Lidingö är bebyggelsen gles och naturen bjuder in till sköna skogspromenader.

Rönneberga har också en egen ö ute i skärgården. Gistholmen ligger en och en halv timma med Waxholmsbåt från Rönneberga, med RIB-båt är man där på 50 minuter. Här finns ett tjugotal nybyggda stugor och ön har blivit en populär plats att förlägga sin konferens på.

– Många väljer att göra en kombination. Man börjar ute på Gistholmen där man kan göra en mataktivitet, antingen själva eller med kockar från Rönneberga. Här finns en stor lokal som rymmer upp till 100 personer. Och nästa natt sover man på Rönneberga, säger Gunilla.

En resort som rymmer allting, till och med en egen ö. Rönneberga är en plats att längta tillbaka till. Har man varit här en gång, så längtar man tillbaka. Många besökare berättar att de varit här som konferensgäster och haft en så fin upplevelse att de nu vill komma tillbaka privat. Det goda värdskapet och servicen, finns som ett nav i hela anläggningen.

– Våra konferensgäster möter samma personer under hela sin vistelse. Det skapar en enorm trygghet för våra gäster och något de ofta återkommer till. Att allt har fungerat så bra för att vi står mitt i centrum för deras behov, säger Gunilla.

Rönneberga byggdes på 60-talet och den tidsandan finns kvar, välbevarad trots genomgripande renoveringar. En arkitektur och design som återfinns både i själva byggnaderna som i möbler och färgval. En unik plats byggd specifikt för möten och konferenser – en plats att längta tillbaka till.

Fakta Rönneberga:
Rönneberga ligger på Lidingö utanför Stockholm. Anläggningen, som är mötescertifierade av Svenska Möten, har funnits sedan 1969. Här finns 16 konferenslokaler där de två största rymmer 240 personer, 148 bäddar uppdelade i 48 enkelrum och 46 dubbelrum samt 4 minisviter. Här hittar du också stora aktivitetsytor, boule- och paddel-banor och ett unikt stort badhus för spa och relax.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.