Sagolika möten vid kungligt spa - | Konferensvärlden
Loka Brunn
Loka Brunn
Loka Brunn
Loka Brunn
Loka Brunn
Loka Brunn
Loka Brunn
Loka Brunn
Reportage > Sagolika möten vid kungligt spa

Sagolika möten vid kungligt spa

Hälsa & Spa Djupt inne i de trolska Bergslagsskogarna vid sjöarna Norra och Södra Loken, just där rofylldheten är total, ligger Loka Brunn. Hit har människor rest i över 300 år för att dricka brunn, andas den rena klara luften och vandra i de vackra omgivningarna – hit har man rest för att mötas.

Text: Helena Wikström

20 mars 2023, uppdaterad: 19 april 2023

Loka Brunn är ett eget litet samhälle mitt ute i skogen. Här finns inga grannar, här råder tystnaden och lugnet. Loka Brunns långa och obrutna historia tog sin början 1720 då platsen utvecklades till att bli en av den tidens mest välrenommerade kurorter. Loka Brunn blev snabbt populärt, särskilt bland de svenska kungligheterna. Kung Adolf Fredrik dokumenterade 1761 att han fick sin migrän botad här, och hans son, Gustav III, trivdes så bra på Loka Brunn att han lät bygga ett eget hus som är i bruk än idag. Även Carl von Linné var här 1746 och höjde platsen till skyarna. Under 1700- och 1800-talet utvecklades Loka Brunn till ett eget litet samhälle med bland annat kyrka, lasarett och häkte. På 1700-talet var Loka Brunn också en naturlig mötesplats både för näringsliv och privatpersoner och är idag en välbesökt konferensdestination för både små och stora grupper. Här hittar du 24 olika konferenslokaler där den största, Victoriasalen, rymmer 250 personer.

På Loka Brunns finns mycket att hämta för den kulturhistoriskt intresserade. Här finns 54 byggnader, de flesta med flera hundra år på nacken. Alla hus är unika, varsamt renoverade och bär på en historia värd att uppleva. Ett informativt museum ledsagar oss genom historien och vill man gå en historisk rundvandring så kan det arrangeras. Ett besök i den vackra köksträdgården som anlades av Gustav III kan verkligen rekommenderas. Mitt i byn ligger den pittoreska lilla kyrkan där man än idag traditionsenligt dricker brunn – själva incitamentet till Loka Brunns existens.

I centrum för verksamheten står Vattensalongen, som är ett av Sveriges mest välrenommerade spa-områden. Här finner du en 12-meterspool med motströmsaggregat där man kan simma under den vackra kristallkronan, tre varma pooler av mindre storlek, en trippelpool med olika nivåer samt en kallpool. Här kan man njuta av ångbastu eller två torrbastur med olika temperatur, för att sedan vila en stund i det rogivande relaxrummet Gläntan, där du även kan beställa något gott att dricka och äta från spa-menyn. Eller varför inte unna dig någon av Loka Brunns signaturbehandlingar, exklusivt framtagna och genomförs här i egen regi. Som konferensgäst har man alltid fri tillgång till hela Vattensalongen och här finns verkligen något för alla att njuta av.

Bergslagens natur hör till Sveriges allra vackraste. Berg och djupa dalar, rik flora och fauna, magiska små skogstjärnar och kristallklar luft och Loka Brunns fantastiska läge bjuder på ett naturligt sätt in besökarna att ta del av omgivningen. Här finns aktiviteter som parar ihop den historiska spa-miljön med de magnifika omgivningarna. Man kan gå någon av de vackra vandringslederna eller ta sig ut på de trolska sjöarna i kanot eller kajak. Loka Brunn anordnar också gärna teamstärkande aktiviteter som gör er vistelse ännu mer oförglömlig.

På en plats där naturen är så betydelsefull står naturligtvis miljöarbetet och hållbarhetsfrågorna i fokus och hela anläggningen är ISO-certifierade enligt ISO 1401. Här möter du ett kök som vill bevara och renodla klassiska smaker och tycker att KRAV-märkningsnivån är för låg, istället satsar man på närodlat och närproducerat för att försäkra sig om den allra bästa kvalitén. Loka Brunn är en plats för både återhämtning och kreativitet – en kunglig plats i ordets rätta bemärkelse.

Fakta:
Loka Brunn ligger utanför Grythyttan i det vackra Bergslagen. Platsen har varit en populär kurort i över 300 år, välbesökt av kända monarker. Idag möter du en unik kurortsmiljö där både små och stora grupper konfererar, njuter av ett fantastisk spa-område och aktiverar sig i den sagolika miljön. 24 konferenslokaler, vackra hotellrum och ett kök med fokus på hållbarhet, står redo för din grupp. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.