Skärgårdens lifestylepärla - Waxholms Hotell - | Konferensvärlden
Waxholms Hotell
Konferens på Waxholms Hotell
Konferens med utsikt
Reportage > Skärgårdens lifestylepärla - Waxholms Hotell

Skärgårdens lifestylepärla - Waxholms Hotell

Konferenspärlor Vaxholms kaj är en dynamisk knutpunkt för hela Stockholms skärgård, året runt. Hit kommer bussarna direkt från stan och här avgår båttrafiken ut till öarna och in till centrala Stockholm. Precis intill kajen ligger anrika – och nyrenoverade – Waxholms Hotell.

25 november 2016,

Ända sedan 1700-talet har det bedrivits hotellverksamhet vid Vaxholms kaj, många år under namnet Falks Salonger. År 1903 stod nuvarande Waxholms Hotell klart, i jugendstil och ritat av den berömde arkitekten Erik Lallerstedt.

Nicky Forbes och Åke Söderquist drev hotellet från år 1981 och tills dess att familjerna Skarman och Ekman tog över i april 2015. I samband med övertagandet gjordes en omfattande renovering av den stora restaurangen Matsalen, intilliggande Augustas Bar samt trapphuset och hotellets reception.

Redan igång igen efter branden

Men i april i år var oturen framme och en brand totalförstörde den nyrenoverade Matsalen, liksom ett par av konferenslokalerna ovanpå denna. Tack vare ett mycket effektivt renoveringsarbete kunde man dock, redan i början av sommaren, öppna restaurangen igen.

– Jag har aldrig varit med om en så snabb renovering, berättar Tobias Ekman, en av delägarna, som tidigare arbetat på både Grand Hôtel och på en rad olika chefspositioner inom Choicekoncernen. Återuppbyggnaden gick på rekordtid och redan på midsommarafton kunde vi slå upp våra portar igen!

Modern konferens i anrika lokaler

Även konferensavdelningen renoverades efter branden och nu finns sex olika – men alla moderna – konferensrum, en konferenslounge och all utrustning som behövs för ett lyckat möte.

Men för att också värna om den historiskt vackra miljön har man på smarta sätt byggt in tekniken så att den inte syns mer än nödvändigt; exempelvis döljs whiteboardtavlorna bakom speglar och fototavlor, en tv-skärm hissas upp ur en elegant svart sideboard när den behövs och en projektor kommer ner från taket.

– Den röda tråden i all inredning är perioden 1890-1920 då hotellet öppnades, berättar Tobias Ekman. Vi har lagt mycket tid och resurser på att hitta tapeter, möbler, lampor med mera i den så kallade Arts and Craftstil som rådde i Europa under 1900-talets första decennier.

Lilla Strand och aktiviteter

Funktionella och fina lokaler för effektiva möten är naturligtvis en viktig del av en lyckad konferens. Men det sociala, där medarbetare lär känna varandra och nätverk byggs, är minst lika viktigt och här har Waxholms Hotell och dess omgivningar mycket att erbjuda.

I huset finns två olika restaurangalternativ; förutom Matsalen finns Lilla Strand, en restaurang i gatuplan med inriktning på ”Sophisticated Streetfood”. Hit går man gärna för att äta en burgare eller en steak, ta en drink och njuta av loungemusik eller, framåt kvällen, för att dansa till Lilla Strands egen DJ.

På andra sidan sundet, mittemot Matsalens stora glasvägg, tronar det pampiga Kastellet, där många konferensgäster väljer teambuildingsaktiviteten ”Fångarna på Kastellet”. Populärt är också att besöka Rindö, precis utanför Vaxholm, där såväl det lilla, lokala bryggeriet som ostmakeriet anordnar provsmakningar.

Julbord i vackra Vaxholm

Waxholms Hotells fina läge, precis vid kajen, erbjuder en fantastisk utsikt över Vaxholmsfjärden – ett levande konstverk som förvandlas minut för minut året om.

– De flesta gäster kommer av naturliga skäl hit på sommarhalvåret, men minst lika vackert och inspirerande kan det vara en klar och fin höstdag här. För att inte tala om en härlig vinterdag när snön gnistrar och lyser upp staden och öarna runtomkring oss, konstaterar Tobias Ekman, som ser fram emot att snart välkomna sina gäster till hotellets populära julbord som börjar serveras den 24 november.

Fakta Waxholms Hotell

Waxholms Hotell har 42 rum och 65 bäddar. Konferensavdelningen består av sex mötesrum med plats från sex personer upp till 60 personer i biosittning. Matsalen har cirka 180 sittplatser och Lilla Strand erbjuder 96 sittplatser ute och 84 sittplatser inne. Augustas Bar har 42 sittplatser.

Läs mer om Waxholms Hotell på Konferensguiden.se.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.