Sol vind och vatten från första parkett - | Konferensvärlden
Varbergs Kusthotell
Varbergs Kusthotell
Varbergs Kusthotell
Varbergs Kusthotell
Reportage > Sol vind och vatten från första parkett

Sol vind och vatten från första parkett

Hälsa & Spa Varbergs Kusthotell är en kustpärla som tronar på en historisk plats för hälsa och välmående. Här är det bad året runt som gäller och till bords väntar havets läckerheter. Anläggningen hyser också landets enda Thalasso-spa – bara det i sig värt ett besök.

Text: Mia Bornberger

19 april 2022,

Redan när man kliver ur bilen så möts man av en känsla av frihet. Det doftar hav och blåser ljuvliga vindar. Varbergs Kusthotell ligger 45 minuter från Göteborg – och bara 50 meter från havet vid Apelviken, som är den självklara utgångspunkten i verksamheten. Här är havet naturligt närvarande i allt, från den enastående utsikten till havsvattenpoolen och dess Thalasso-spa med tångbad, kallbadhus och menyer med smak av det salta vattnets läckerheter.

– Vår havsvattenpool med renat och uppvärmt havsvatten är vår stolthet, men den är ändå bara en del av allt som finns hos oss. Här badar vi året om och den guidade basturitualen i vårt kallbadhus är flitigt bokad, det är en aktivitet som verkligen får fart på kroppens endorfiner. Vi har också Sveriges enda thalasso-spa som är en magisk upplevelse med saltvatten och tångruskor. Våra spaprodukter från Kerstin Florian innehåller naturliga ingredienser som mineraler, havssalt och alger, berättar Terese Asplund, vd för Varbergs Kusthotell. 

Hälsobrunn med mineralrikt vatten

Varberg som kurort har sitt ursprung i Svartekällan belägen strax utanför staden. Under 1800-talet var det en officiell hälsobrunn vars mineralrika vatten lockade folk från när och fjärran. Det första varmbadhuset uppfördes här 1822 och redan på den tiden var inpackningar, tångbad och massage en del av upplevelsen. Det är i den traditionen som Varbergs Kusthotell, som öppnade vid Lilla Apelviken 1992, lever vidare. Det faktum att hotellet nu fyller 30 år kommer firas och förgylla gästernas vistelse med en extra guldkant.

– Det blir lite extra lyx under året med fina specialerbjudanden. Till exempel vårt jubileumspaket med två nätter, som bland annat inkluderar entré till anläggningens thalasso-spa, en bubblande champagnefrukost samt en smakfull trerätters supé. En nyhet för i år är också vår spastudio där det erbjuds ANDA spaworkshop som leds av en spaterapeut. Gästerna utbildas i produkternas egenskaper och terapeuten visar hur man med hjälp av andning, Gua Sha-massage och meditativa inslag kan skapa en rutin som stärker huden inifrån och ut.

Lokaler med havsutsikt

För den som vill träna på egen hand eller utforska omgivningarna finns ett pärlband av aktiviteter i och runt hotellet, till exempel cykelutflykter längs med kusten, gym, historiska vandringar och tennis.

Totalt finns här 13 konferenslokaler och fem grupprum. Tre av dem har direkt havsutsikt och bara några meter till stranden. Den största lokalen, Villa Apelviken, rymmer 220 deltagare och består av en egen byggnad som även inkluderar lounge, lobby samt boende med 40 helt nyrenoverade hotellrum. Överlag är hotellrum och ytor väl tilltagna med generösa fönsterpartier.

– Vi vill interiört knyta an till omgivningen och även inomhus få en härlig utomhus-känsla. Det fina med den stora konferenslokalen är att den upplevs som både intim och mysig och det är en ultimat byggnad för konferenser då gruppen hålls samlad och hela huset går att hyra exklusivt, säger Terese Asplund.

Varbergs Kusthotell
Varbergs Kusthotell ligger direkt vid havet och bjuder in till inspirerande miljöer för konferens, företagsaktiviteter och möte. Här finns 157 havsnära hotellrum för övernattning,13 konferenslokaler, fem grupprum och en stor konferenssal i egen byggnad som rymmer 220 deltagare. Hotellet erbjuder ett brett utbud, personlig service och inspirerande konferensupplägg. Här hittar du också Sveriges enda Thalasso-spa.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.